"Okuma yazma bilmeyenlerin kalmaması için tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Okuryazarlık Seferberliği`ne ilişkin konuşan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, okuma-yazma bilmeyenin kalmaması için her türlü imkanlarını seferber edeceklerini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Türkiye genelinde başlatılan "Okuryazar Seferberliği" kapsamında, Bitlis'te çeşitli okullarda 543 kurs açıldı.
Bitlis il ve ilçelerinde açılan 543 kursa, ilk etapta 5 bin 406'sı bayan ve 734'ü erkek olmak üzere toplam 6 bin 40 kişi katılıyor.
Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, okuma-yazma kursunun açıldığı okullardan biri olan Muştakbaba İlkokulunu ziyaret etti. Burada kursa katılanlarla bir süre sohbet eden Ustaoğlu, okuma-yazmanın önemine değinerek, bu seferberlikle kentte okuma-yazma bilmeyenlerin kalmayacağını belirtti.
Ziyaretin ardında gazetecilere açıklamada bulunan Ustaoğlu, il genelinde yaklaşık 20 bin kişinin okuma-yazma bilmediğini, ilk etapta açtıkları 543 kursta, 6 bin 40 kişiye okuma-yazma öğretildiğini hatırlatarak, "Ülkemizde Cumhurbaşkanımızın eşi hanımefendi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan okuma-yazma seferberliği, ilimizde daha önce yapmış olduğumuz toplantı ve planlamalarla, tüm ilçeleri kapsayan bir okuma-yazma seferberliği başlattık. Daha önce yapmış olduğumuz tespitlerde, yaklaşık 20 bin civarında okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımız var. Şimdi yapmış olduğumuz ilk etap çalışmayla, tüm il ve ilçelerimizde 543 kurs açtık. Şu an itibariyle bu kurslarımıza devam eden 5 bin 406'sı bayan, 734'ü erkek olmak üzere, toplamda 6 bin 40 kursiyerimiz devam ediyor." dedi.
"İlimizde okuma yazma bilmeyenlerin kalmaması için tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz"
"Hedefimiz 2 ay içerisinde, toplam 80 saat süren bu kurslarımızda, kursumuza devam edenlerin okuma-yazma imkânlarına kavuşmalarıdır." diyen Ustaoğlu, şunları söyledi: "Bu kurslarımız ve kampanyamız devam edecek. Devamında açacağımız kurslarla tüm il ve ilçelerimizde, okuma-yazma bilmeyenin kalmaması için her türlü imkanlarımızı seferber ediyoruz. Ders saatleri bittikten sonra okullarımızda kursiyerlerimize tüm dersliklerimizi açıyoruz. Öğretmen görevleri görevlendirmelerimizi yaptık. İnşallah bu yıl içerisinde, bu kampanyayı canlı tutarak, okuma-yazma bilmeyen tüm vatandaşlarımızın bu kampanya sayesinde, okuma-yazmayı öğrenmelerini sağlamaktır. Artık bu çağ ve devirde okuma-yazma bilmeyen hiçbir vatandaşımızın kalmaması lazım. Sizlerin de bu noktada yapmayacağınız yayınlarla, haberlerle, çok ciddi katkı sağlayacağınıza da inanıyorum."
"Okuma-yazma öğrenmek istiyorum diyen her vatandaşımıza öğretmek boynumuzun borcudur"
Bu kampanyayı kırsal kesimde de uygulayacaklarını vurgulayan Ustaoğlu, gerekirse mobil sistemle, okuma-yazmayı öğrenmek isteyen her vatandaşın evine giderek, bu eğitimi kendilerine sunacaklarını ifade etti.
Ustaoğlu, "Hasret kalmış, bir türlü derdini anlatamamış, başta bu hanım kardeşlerimiz, onları bu seferberlik ve kampanya ile okuma-yazma noktasındaki bu sıkıntılarını gidereceğiz. Daha iyi bir şekilde inşallah hayatlarını devam edeceklerine inanıyorum. Tespitlerimizi yapmış olduğumuz her yerde, gerekirse mobil hizmetler sunacağız. Evine kadar gideceğiz. Bir köyümüzde, bir veya da iki tane okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımız varsa gerekirse araç tutacağız. Nasıl ki engellilerimize yönelik evde bir eğitim hizmetini sunuyorsak, yeter ki okuma-yazma öğrenmek istiyorum diyen her vatandaşımıza öğretmek boynumuzun borcudur. Şu anda köylerimizde tespitlerimizi yapıyoruz. Şu anda köylerde de açtığımız kurslarımız mevcut. Gerekirse biz minibüs tutacağız. Öğretmenlerimizi minibüse bindirerek, köy köy dolaşacağız. Kesinlikle biz bu noktada vatandaşımızın okuma-yazma seferberliğinin içerisinde olması noktasında ne gerekiyorsa yapacağız." diye konuştu. (İLKHA)