• DOLAR 35.362
  • EURO 36.499
  • ALTIN 2871.96
  • ...
"Kur`an-ı Kerim`in anlaşılabilmesi için doğru okunması gerekiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir süre önce Bingöl Üniversitesi bünyesinde açılışı yapılan Kıraat İlmi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin müdürü ve araştırma görevlisi Yasin İnceler, buranın, kurraların yetişeceği ilim yuvasına dönüşmesini istediklerini söyledi.

Kur'an-ı Kerim alanında eğitim görmüş kişilerin eğitimlerine ağırlık verdiklerini belirten İnceler, böylesi bir merkezin Türkiye'de sadece Marmara Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi bünyesinde bulunduğunu bildirdi.

İnceler, "Bingöl Üniversitesi olarak, İl Mili Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ile yapılan protokoller çerçevesinde, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının 2'nci dönemi itibarıyla İl Müftülüğü bünyesinde çalışan din görevlilerine ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışan özelikle imam hatip liselerinde Kur'an-ı Kerim dersleri veren din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine yönelik tashih-i huruf eğitimi ve hizmet içi eğitimlerimiz başlamış durumda. Kıraat ilmi çok önemlidir. Kur'an-ı Kerim'in doğru anlaşılabilmesi için öncelikle doğru okunması gerekiyor. Bizim ana hedefimiz, Bingöl'de başlamak kaydıyla tüm bölgede bu işi öğreten kardeşlerimize bu işin aslını kaynaklardan beslenerek aktarmaktır. Eğitimlerimizin temel amacı budur." dedi.

"Merkezimizin hedefi, tashih-i huruf ve kıraat ilmi eğitimlerinin yapılmasıdır"

Müftülüğe bağlı 20 görevlinin kıraat merkezinde eğitim gördüğünü dile getiren İnceler, şunları söyledi:

"Gündüz saatlerinde İl Müftülüğüne bağlı görevliler, akşam saatlerinde ise İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 20 din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenimiz eğitime gelmektedir. Allah'ın izniyle peyderpey, grup grup bu eğitimlerimize devam etmeyi planlıyoruz. Kıraat merkezimizin nihai hedefi, bu zemini hazırladıktan sonra bölgeden gelecek kişilere, tashih-i huruf ve kıraat ilmi eğitimlerinin yapılmasıdır. Bingöl Üniversitesi, çok yakın zamanda olmasa bile kurraların yetişeceği ilim yuvası haline dönüşecek inşallah. Bunu umut ediyoruz. Kıraat merkezimizin hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum."

"Aldığımız eğitim bizim için çok faydalı olacak"

Kıraat merkezinde hizmet içi eğitim gören imam-hatiplerden Alican İmamoğlu, "Burada 20 imam-hatip arkadaş olarak, değerli hocalarımızın öncülüğünde eğitim görüyoruz. Yaklaşık olarak 40 günlük eğitim göreceğiz. Aldığımız eğitim bizim için çok faydalı olacak. İnşallah bu kursta birtakım eksikliğimizi gidereceğiz. Bingöl Üniversitesi bünyesinde açılan kıraat merkezinin hem Bingöl'e hem de bölgeye faydalı olacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kıraat konusundaki eksikliklerini gireceklerini anlatan Ömer Faruk Korkutata, "Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak'ın katkı ve gayretiyle açılan kıraat merkezinin Bingöl'e ve bölgeye fayda katacağını düşünüyorum. Mesleğimizde her ne kadar ilerlemiş olsak da kıraat konusundaki eksikliklerimizi burada gidereceğiz inşallah." şeklinde konuştu.

Kıraat ilmini öğrenmek için burada olduklarını ifade eden Talhat Doğan ise şöyle konuştu: "Kıraat ilmimizi daha da ilerletmek için buradayız. Faydalı olacak inşallah. Burada olduğumuz için memnunuz. Ayrıca, tashih-i huruf ilmini de almak istiyoruz. Bu konuda bir imkân sunulursa iyi olur." (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir