• DOLAR 32.365
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2390.145
  • ...
Görme engelli memurlara DYS eğitimi veriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı okul ve kurumlarda bürokrasinin azaltılmasını, zaman ve maliyet tasarrufunun sağlanmasını amaçlayan Doküman Yönetim Sistemi'ne (DYS) geçilmesi ile birlikte görme engelli memurların da sistemi kullanabilmesi için eğitimler verilmeye başlandı.

Gaziantep'te GAP Görme Engelliler Ortaokulunda başlayan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli görme engelli memurlar için hazırlanan program ile Doküman Yönetim Sistemi eğitimi veriliyor. 25 saat sürecek eğitim sonunda görme engelli memurlar yeni sistemi kullanabilecekler.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, eğitimin ilk gününde GAP Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulunda eğitime katılan görme engelli memurları ziyaret ederek yeni sistem ile ilgili bilgi aldı.

Doküman yönetim sistemini sesli olarak erişilebilir hale getiren İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Mesleki Teknik Eğitim Bilgi İşlem Birimi'nde görevli Sadullah Ayyıldız'dan sistem ilgili bilgi alan Mete, eğitimin 10 gün süreceğini ve 32 kişinin katılacağını söyledi.

"DYS kentteki tüm görme engellilere öğretilecek"

Ziyaretin ardından sesli doküman yönetim sistemi ve görme engelliler verilmeye başlanan eğitim ile ilgili bilgi veren Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, bakanlığın kullandığı doküman yönetim sistemini kentteki tüm görme engellilere öğreteceklerini belirtti.

Mete, "Bugün ilimizde görme engelli memurlarımızın ve çalışanlarımızın evrak takip kullanımına yönelik bir eğitimi var. Bu eğitimin amacı son dönemlerde görme engelli vatandaşlarımızın da kamu kurum ve kuruluşlarında artan istihdamına yönelik çalışmaları başarılı kılmaktır. Bu başarıyı elde edebilmek için de engeli bulunan çalışanlarımızın ihtiyacı olan bu tür eğitimleri almaları gerekmektedir. Biz de bugün bakanlığımızın kullandığı doküman yönetim sistemine yönelik eğitim çalışmamızı okulumuzda engelli arkadaşlarımız ile beraber başlatmış bulunmaktayız." dedi.

"Eğitime katılan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum"

Söz konusu eğitim ile görme engelli çalışanlarının görev yaptıkları yerlerdeki yetkinliklerini arttırmayı hedeflediklerini belirten Mete, "Diğer engelsiz bireylerimiz hangi işi yapıyorlarsa kendilerinin de o işi yapmalarında herhangi bir engel olmadığını tüm kamuoyuna göstermek istiyoruz. Son dönemlerde de devletimizin göstermiş olduğu engelli vatandaşlarımıza yönelik pozitif ayrıcalık ve yine bu konudaki duyarlılığın tüm kamu kuruluşlarına yansıdığını görüyoruz. Biz ümit ediyoruz ki tüm alanlarda bu tür eğitimlerin ve ilgi gösteren arkadaşlarımızın sayısı artar. Bu vesile ile eğitime katılan arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve şimdiden hepsini tebrik ediyorum."ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir