• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
`108 bin 835 kişinin uyuşturucudan zehirlenmesinin önüne geçildi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği, Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerinde, 28 Şubat 2018 Çarşamba günü saat 10.00'da başlayan operasyonun, bugün saat 06.00 itibariyle tamamlandığını duyurdu.

Açıklamada, Lice ilçesi Tepe köyü Hacı Arif mezrasında yapılan arama sonucunda, 435 kilogram toz esrar ele geçirildiği, bu uyuşturucunun Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince muhafaza altına alındığı belirtildi. Açıklamada, ele geçirilen uyuşturucunun günlük kullanım değerleri göz önüne alındığında, bir günde toplam 108 bin 835 kişinin uyuşturucudan zehirlenmesinin önüne geçildiği kaydedildi.

13 sığınak tahrip edildi

Söz konusu operasyonda; PKK tarafından kullanılan 13 sığınağın kullanılamaz hale getirildiği belirtilen açıklamada, Lice ilçesi Şenlik köyü Akçapınar mezrasındaki stabilize yolun menfez ile birleşim yerine yerleştirilmiş vaziyette 4 büyük tüp ve 200 kilogram amonyum nitrat şeker karışımıyla hazırlanmış mayın/EYP düzeneğinin yerinde imha edildiği ifade edildi.

200 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi

Anılan sığınaklar, ağaçlık, çalılık ve kayalık alanlar ile toprağa gömülü haldeki jelikan bidonlar içerisinde tespit edilen; 200 kilogram amonyum nitrat, 10 kilogram amonyum nitrat ve şeker karışımı kimyasal madde, 3 küçük tüp, 80 metre elektrik kablosu, 8'li pil bloğu, serum ve ekipmanı, araç aküsü, PKK'li kıyafeti, palaska, 6 kütüklük, av tüfeği kılıfı, kol saati, toner, silah bakım yağı, 2 harbi, 150 kilogram un ile çok sayıda örgütsel doküman, giyim ve yaşam malzemesi ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, delil niteliğine haiz olan malzemelerin Cumhuriyet Savcısının talimatı gereğince muhafaza altına alındığı, diğerlerinin yerinde imha edildiği belirtildi.

Yol kontrol ve adli arama sonucunda; geçici olarak oluşturulan 17 şok yol kontrol ve arama noktalarında 866 kişi ve 314 aracın sorgulandığı belirtilen açıklamada, operasyon bölgesindeki 18 konut ve eklentisinde arama yapıldığı, 15 şüpheli hakkında adli işlemlere başlanıldığı ifade edildi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir