• DOLAR 32.545
  • EURO 35.273
  • ALTIN 2465.1
  • ...
Bestami Yazgan Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitimci-Yazar Bestami Yazgan, Hanımeli Kadın Merkezi'nde düzenlenen söyleşi ve imza gününde öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilere kitap okumanın ve bilginin önemini anlatan Yazgan, okuma kültürünün yaygınlaşması, öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarının geliştirilmesi, okudukları kitapların yazarlarıyla buluşup onlara kitapları hakkında görüş ve eleştirilerini doğrudan iletme imkânına sahip olmalarının önemini vurguladı.

Öğrencilerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Yazgan, "Dünya bir ağaç olsa çiçeği çocuklar olurdu. Bilgi bir ağaç olsa çiçeği kitaplar olurdu. Dünyanın en güzel iki çiçeği ile birlikte olduğum için çok mutluyum. İnsan için hafızamız ne kadar önemliyse insanlık içinde kitap o kadar önemlidir. Kitaplar insanlığın hafızasıdır. 'İnsanlarımız çok okumuyor' diye yakınacağımıza, yazarlar fildişi kulelerinden çıkıp okuyucu ile beraber olmalı. Hizmeti, nasıl toplumun ayağına götürüyorsak kitabı da okuyucuya öyle götürmemiz gerekir." dedi.

Söyleşide öğrencilerle şiirler okuyan Yazgan, öğrencilerden büyük ilgi gördü. Öğrencilerin yazarlık hakkında merak ettikleri soruları da yanıtlayan Yazgan, öğrencilerden tam not aldı.

Yazgan, söyleşinin sonunda, Kızıltepe Belediyesi tarafından öğrencilere hediye edilen kitaplarını imzaladı. (Mehmet Aslan-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir