• DOLAR 32.552
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2448.868
  • ...

BATMAN- 1962'de kurulan Batman Sınırlı Sorumlu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 49. Olağan genel kurulu yapıldı. Esnaf Kefalet binasında saat: 11.00'da yapılan Genel Kurul, Esnaf Kefalet Bölge Birlik Başkanı Ekrem Karataş'ın divan başkanlığında yapıldı. Tek liste halinde ile girilen genel kurulda eski başkan Şevki Taş yeniden başkanlığa seçildi.

 

Batman Sınırlı Sorumlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 49. Olağan genel kurulu Esnaf Kefalet Bölge Birlik Başkanı Ekrem Karataş, Silvan Esnaf Kefalet Başkanı Muhittin Kan, Kozluk Esnaf Kefalet Başkanı Fudail Yüksel ve esnafın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

730 üyesi olan Batman Sınırlı Sorumlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin başkanlığını 12 yıldır yapan Şevki Taş 49. Genel olağan kongrede tek liste halinde gidilen seçimde dört yıllığına tekrar seçildi.
Kongrede Şevki Taş Başkan, Behcet Candan, Cemil Turan, Mesut Garzanlı ve Ali Ekin denetim kuruluna seçildi.

 

Tekrar başkanlığa getirilen Şevket Taş teşekkür konuşmasında, kendisini bugüne getirenlerin hem esnaf hem de basın mensupları olduğunu söyledi. Bir hususa değinmek istediğini söyleyen Taş "Eğer esnaflar olmasa ben burada bir hiçim. Bir yere gelmiş olmam, bu binayı elde etmem, organizeyi geliştirmem esnafların sayesinde oluyor. Esnaflar beni desteklemeseler, yardımcı olmasalar ben burada bir şey yapamam" şeklinde konuştu.

 

Bu sene sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Taş, "Para gelmiyor, sıkıntılarımız oluyor. Ben bunu özellikle ödemelerimizi zamanında yapamıyor olabilir, geç kalınabilir. Eksiklerimiz olabilir bunu zamanında ödeyemiyor olabiliyoruz. Eğer bir kapanma ihtimalimiz varsa da esnaf ve sanatkar arkadaşlarımızdan özür diliyorum. Şayet para gelirse, gelen parayı taksim ediyoruz. Her istenen rakamları da veremiyoruz. Bu sıkıntılarımızdan dolayı kendilerinden istirham ediyorum" ifadelerini kullandı. (M.Sait Çelik-İLKHA)