• DOLAR 32.965
  • EURO 35.297
  • ALTIN 2463.97
  • ...
Erbakan Hoca için mevlit programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vefatının 7'inci yıldönümünde Necmettin Erbakan Hoca için Bingöl merkez Ulu Camiinde Mevlid-i Şerif okutulup indirilen hatmi şeriflerin duası yapıldı.

Merhum Necmettin Erbakan'ın vefatının 7'inci yıldönümünde düzenlenen programa HÜDA PAR İl Başkanı Hamdullah Tasalı, Saadet Partisi İl Başkanı Nüsrettin Aytunç, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

"Erbakan iyi bir liderdi"

Programın ardından açıklamalarda bulunan Bingöl Saadet Partisi İl Başkanı Nüsrettin Aytunç, Erbakan Hocanın hem memlekete hem de İslam âlemine hizmetleri olan iyi bir lider olduğunu söyledi.  

Aytunç, "Erbakan Hocamızın vefatının 7'inci yıldönümü münasebetiyle mevlit ve Hatmi Şerif programı tertip ettik. Erbakan Hoca, siyonizme karşı mücadele veren bir liderimizdi. Onun bıraktığı mirası aynı şekilde devam ettireceğiz." dedi.

"Kendisi hayatta yok ama idealleri yaşıyor"

Necmettin Erbakan Hocanın vefatının 7'inci yıldönümü münasebetiyle düzenlenen mevlit programına iştirak ettiklerin söyleyen HÜDA PAR İl Başkanı Hamdullah Tasalı ise "Allah kendisinden razı olsun. Müslümanların ilgi bile duymadığı bir alanda bir çığır açtı. Bugün ülkeyi yönetenlerin birçoğunun onun talebesi olduğunu biliyoruz. Kendisi hayatta yok ama idealleri yaşıyor. 1997 yılında iktidara gelince, siyonizm ve ABD uşakları tarafından 28 Şubat'ta bir darbe neticesinde partisi kapatıldı." diye konuştu.

"Siyonizm destekli 28 Şubat darbesinde binlerce Müslüman mağdur edildi"

28 Şubat döneminde Müslümanlara karşı topyekûn bir savaş başlatıldığını ifade eden Tasalı, "Bu dönemde dindar insanlar hapislere konuldu. Müslümanlar, örtülerinden ve inançlarından dolayı eziyetlere maruz bırakıldı. Bu zulümlerin üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen darbe yapanlara hiçbir şekilde dokunulmadı. Şuan yargı önünde yargılanıyorlar ama tüm suçları sabit olmasına rağmen ceza almadılar.  Bilakis darbecilerin mağdur ettiği binlerce Müslüman mağduriyeti halen devam ediyor ve bu mağduriyetler de giderilmedi." ifadelerini kullandı.  

"Hakkın hâkimiyeti için var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz"

Anadolu Gençlik Derneği Bingöl Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Fatih Tiryaki ise Erbakan Hocanın sevenleri olarak bir mevlit ve hatmi şerif programı tertip ettiklerini söyledi.

Tiryaki, "Kendisinin bizlere bırakmış olduğu mirası Allah'ın izniyle devam ettirmeye çalışıyoruz. Erbakan Hoca, Müslümanım demekten korkulduğu bir zamanda yolla çıkıp Allah için çalışan bir liderdir bizim için.  Hocamızın bize devretmiş olduğu bayrağı daha ileri taşımak için hakkın hakimiyeti için var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz." dedi.

Program, Bingöl Merkez Ulu Cami İmam Hatibi Mücahit Çelik Hocanın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir