• DOLAR 32.825
  • EURO 35.244
  • ALTIN 2450.671
  • ...
Suriyeli muhacirler "Yardım Derneği" kurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Nusaybin'e gelip yerleşen Suriyeli muhacirler, kendi aralarında daha etkin bir yardımlaşma ağı oluşturmak amacıyla "Nusaybin Suriyeli Muhacirler Yardım Derneği"ni kurdu.

Dernek Başkanı Hadayet jalabi, Nusaybin'de yaşayan Suriyelilerin büyük maddi sıkıntılar yaşadığını belirterek, "Derneği, Nusaybin'de yaşayan Suriyelilere yardım etmek için açtık. Nusaybin'de yaşayan Suriyelilerin en çok maddi sorunları, sıkıntıları var. Bunlar yemek, kira ve benzeri şeylerdir." dedi

"Kira ödemekte zorlanıyoruz" 

Nusaybin'de yaklaşık 350 Suriyeli aile olduğunu belirten Jalabi, Nusaybin'de kirada kaldıklarını ve kira fiyatlarının da çok yüksek olduğunu söyledi.

Jalabi, "Biz, derneği yaklaşık bir aydır açmışız ve çalışmalara yeni başlamış bulunmaktayız. Şu anda Nusaybin'de Suriyeli muhacir 350 aile yaşamakta. Bu ailelerde çalışan sayısı ya yok ya da evde bir genç veya baba çalışmakta. Kazançları ise kendilerine yetmemekte. Nusaybin'de iş sıkıntısı var. Bu ailelerin birçoğu ise işsiz ve iş bulmakta sıkıntı çekiyorlar." ifadelerini kullandı.

5 yıla yakın bir süredir Nusaybin'de bulunduklarını ancak bugüne kadar kendilerine düzenli bir yardım yapılmadığını belirten Jalabi, "Ne devlet ne de STK'lar tarafından bize düzenli bir yardım yapılmıyor. İş adamları ve esnaf, imkanları dahilinde bize yardım ediyor." dedi

"Muhtaç aile kayıtlarımız başladı"

Nusaybin'de yaşayan muhtaç Suriyeli ailelerin kayıt işlemlerini yapmaya başladıklarını belirten Abdallah Alhamo ise kayıt işleminde ailenin çocuk sayısı ile ev durumlarını göz önünde bulundurduklarını söyledi.

Alhamo, "Biz, derneğimizi açtıktan sonra yardıma muhtaç olan aileleri kaydetmeye başladık. Derneğimize bir yardım malzemesi geldiğinde o ailelere ulaşıp yardımları teslim edebilelim diye kayıt işleminde ailenin çocuk sayısı, ailedeki yaşlışlar, bakmakla mesul oldukları yaşlıların durumunu tespit ediyor varsa rahatsızlıkları bu durumda da rapor istiyoruz. Ayrıca ev durumunu göz önünde bulunduruyor, kiracı olup olmadığını ve kayıt işlemini telefon numarası ile adresi alıp tamamlıyoruz." dedi. (Cihat Şayık-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir