• DOLAR 32.445
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2442.632
  • ...
Muş Müftülüğünden Kutlu Doğum Toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - 14-20 Nisan tarihleri arası kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Muş İl Müftülüğü tarafından kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı bir istişare toplantısı düzenlendi.

 

Muş İl Müftüsü Hasan Atlı başkanlığında Muş Polisevinde düzenlenen toplantıya Sivil Toplum Kuruluşları'nın temsilcileri katıldı. Halkın etkilenebileceği bir organizasyon yapmak istediklerini belirten İl Müftüsü Atlı, bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nın diğer yıllardan daha etkileyici olacağını söyledi.

 

Peygamberimizi anlatmak için Kutlu Doğum Haftası'nın iyi bir fırsat olduğunu söyleyen Atlı, "Peygamberimizin mesajlarını anlatmak gerekir. Mesajın herkese ulaşması bizim için çok önemlidir. Sivil Toplum Kuruluşları'nın bize destek olmasında çok büyük yarar olacağını düşünüyorum. Her sivil toplum kuruluşu kendi alanında özel bir mesaj verebilir" dedi.

 

Kutlu Doğum Haftası'nın 1989 yılında kutlanmaya başlandığını kaydeden Müftü Atlı; "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından il ve ilçe müftülüklerinin katılımıyla ilki 1989 yılında gerçekleştirilen Peygamberimizin miladı doğum günü olan 20 Nisan tarihini ihtiva eden 14-20 Nisan haftasını Hz. Peygamberi ve O'nun insanlığa takdim ettiği değerleri doğru ve sahih bilgileri ışığında ilmi ve kültürel etkinliklerle vatandaşlarımıza tanıtmak amacıyla Kutlu Doğum Haftası olarak kutlamaya başlamış ve bu hafta milletimizce de büyük bir teveccühe mazhar olmuştur. Milletimizi birbirine bağlayan değerler vardır. Peygamber sevgisi bu değerlerin başında gelir. İnsanlar arasında kin ve nefretin farklılıklar arasında çatışmanın alevlendiği şiddet, töre cinayetleri, insan hakları ihlalleri kötü ve zararlı alışkanlıkların hızla yayıldığı tabiatın hoyratça kullanıldığı günümüz dünyasında âlemlere rahmet olarak gönderilen yüce Peygamberimizi anlamaya ve anlatmaya onun sevgisi etrafında birleşmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktayız" diye konuştu

 

Kutlu Doğum'da Onbinleri Bir Araya Getiren Selam Der Toplantıya Çağrılmadı
Tüm sivil toplum kuruluşlarının davet edildiği toplantıda Kutlu doğum etkinliklerine renk katan Muş'ta onbinleri bir araya getiren halkın teveccühünü kazanmış Muş Selam-Der'in davet edilmemesi tepkiye yol açtı. Yetkililer, "Biz müftü beyi özellikle ziyaret ettik kendilerine bu konuda her türlü yardımı yapacağımızı elimizden ne gelirse hazır olduğumuzu belirtmemize rağmen, kutlu doğumla ilgisi bile olmayan dernekler STK'lar davet edilmiş ama biz davet edilmedik. Önemli olan Rasulullah'ın (SAV) güzel ahlakının tüm insanlığa tanıtılmasıdır, kim bu konuda hizmet ederse Allah ondan razı olsun. Zira toplumdaki ahlaki yozlaşmanın sadece Peygamber efendimizi (sav) tanıyarak ve yaşayarak düzelir" ifadelerini kullandı. (İnan Sur - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir