• DOLAR 32.58
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2459.867
  • ...
"Dünyanın her yanını vurabilecek nükleer füze hazırladık"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO ve ABD'nin füze savunma sistemlerinin Rusya'nın inşa ettiği askeri teknoloji ile etkisiz kaldığını ifade ederek, dünyanın her yanını vurabilecek büyük bir nükleer füze hazırladıklarını söyledi.

Federal Meclis'te ulusa sesleniş konuşması yapan Putin yeni nükleer füzelerin menzilinin "sonsuz" olduğuna vurgu yaparak, yeni balistik füzenin diğer balistik füzelerden farklı olarak rotasını sürekli değiştirebildiğini ve istendiği kadar havada kalabildiğini belirtti.

"Bu teknolojiye başka hiçbir ülke sahip değil." diyen Putin "İnsansız denizaltılarla dünyanın her noktasından nükleer saldırı gerçekleştirebiliriz." şeklinde konuştu.

Putin, canlı yayınlanan konuşmasında, Rusya'nın herhangi bir ülkeye saldırı yapma niyetinde olmadığını ancak kendilerine yönelik düzenlenecek herhangi bir nükleer saldırıya karşılık nükleer silaha başvuracaklarını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı, "Dünya, Suriye operasyonu sonrasında bütün önemli silah sistemlerimizin adını öğrendi." ifadelerini de kullandı. Daha önce Rus bir yetkili Rusya'nın Suriye savaşında en az 200 yeni silah denediğini dile getirmişti. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir