• DOLAR 32.461
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2442.774
  • ...
"28 Şubat`a mağdurlarının mağduriyeti tanzim edilmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat post-modern darbesinin yıl dönümü nedeniyle bir basın açıklaması düzenleyen Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Temsilcisi İbrahim Coşkun, 28 Şubat mağdurlarının mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Sendika binasında basın açıklaması yapan Coşkun, 28 Şubat post-modern darbesinin ortadan kalkması için cezaevlerinde bulunan kişilerin özgürlüğüne kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

28 Şubat post-modern darbesinin hafifsenebilecek bir olay olmadığını ifade eden Coşkun, yaşanan bu darbeden dolayı 21 yıldan bu yana birçok kişinin mağdur olduğunu söyledi.  

"28 Şubat millete ve değerlerine karşı alçakça bir ihanettir"

Coşkun, "28 Şubat, o süreçteki uygulamaların bütününe bakıldığında, devletin ve milletin bütün kurum ve imkânlarını kullanarak toplumu ve devletin işleyişini cebir ve şiddetin eşlik ettiği bir toplumsal mühendislikle baştan ayağa dönüştürme amacını taşmaktaydı. Bu yönüyle büyük bir toplumsal yara haline getirilen başörtüsü yasağına indirgenebilecek bir şey olmadığı gibi klasik askeri bir darbeden farklılaştığı için de hafifsenebilecek bir olay değildir. 28 Şubat, bu milletin değerlerine göre siyaset yapılmasına ve bağımsız politikalar belirleme iradesine, toplumun inançlarını yaşama hakkına, ekonomik sistemin yağma düzeninden kurtarılması sistemine, insanca yaşama standartlarının oluşturulması gayretine karşı; siyasi, ekonomik ve sosyal ayrıcalıklar sahibi hegemonik güçlerin müesses nizamı koruma amacıyla gerçekleştirdiği bir darbedir." dedi.

"28 Şubat'ın sivil kanadı da mutlaka yargılanmalı ve hesap vermelidir"

28 Şubat'ın sivil kanadı da yargılanması gerektiğini söyleyen Coşkun, "Neden olduğu milyonlarca mağdur, yüz milyarlarca dolarlık vurgun ve daha büyük oranlardaki mali zarar, devlet kurumalarının işleyişindeki yapısal bozulma, FETÖ gibi bir yapının palazlanmasına neden olan şartları üretme ve nihayet cezaevlerine gönderilen binlerce masum insanın oluşturduğu ağır tablo bin yıl değil on yıl bile sürememiştir. Gelinen noktada askeri kanadı yargılanan 28 Şubatçılar mahkemelerde hesap verme noktasındadır. Buna karşın, 28 Şubat'ın sivil kanadı da mutlaka yargılanmalı ve hesap vermelidir." ifadelerini kullandı.

"28 Şubat'ın ortadan kalkması için cezaevlerindeki kişiler özgürlüğüne kavuşturulmalı"

28 Şubat Post-modern darbesinden dolayı mağdur olup halen cezaevinde olan kişilerin özgürlüğüne kavuşturulması gerektiğini ifade eden Coşkun, "28 Şubat'ın izlerinin tamamen ortadan kalkması ve mağdurlarının gözünde de sona ermesi için brifingli yargı eliyle cezaevlerinde haksız yere uzun yıllardır bulunan kişiler özgürlüğüne kavuşturulmalı ve her ne şekilde olursa olsun o süreçte mağdur edilmiş herkesin mağduriyetleri giderilerek tazmin edilmelidir. Milletin tepesine çöreklenmiş vesayetin bir daha hortlamaması, küresel emperyalist odakların tezgâhları olan 28 Şubatların, 15 Temmuzların bir daha yaşanmaması ve devletin demokratik dönüşümü için darbecilerle de darbe düzeneğiyle de bütün yönleriyle hesaplaşılmalıdır." diye konuştu. (Hüseyin Sayhar-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir