• DOLAR 32.698
  • EURO 35.417
  • ALTIN 2501.46
  • ...
Diyarbakır`da "Umuda El Verelim" projesinin açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cezaevindeki hükümlülerin açık cezaevinden sonra tekrar topluma kazandırılmaları için Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde Kayapınar Denetim Serbestlik Müdürlüğü Adliye Ek Binası'nda "Umuda El Verelim" projesinin açılışı yapıldı   

Açılışa, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, denetimli serbestlik projesini geliştireceklerini belirterek, herkesin yeniden başlangıç için bir hakkı olduğuna inandıklarını söyledi.

Denetimli serbestliğin toplum adına çok önemli bir beklentiyi karşıladığı söyleyen Güzeloğlu, "Denetimli serbestlik kurumsal olarak çok yeni bir dönemi ve çok kısa bir geçmişi olmasına rağmen toplum adına çok önemli bir beklentiyi karşılamaktadır. Şüphesiz hayata tutunmak geçmişteki yanlışından arınmak ve tekrar hayatın her boyutunda güçlü bir başlangıç yapmak isteyene denetimli serbestliğin önemli bir imkân sunduğunu biliyoruz. Bunu geliştireceğiz, bu alt yapıyı güçlendireceğiz. Çünkü biz herkesin yeniden başlangıç için bir hakkı olduğuna inanıyoruz. Bugün cumhuriyet başsavcılığımızın koordinesinde müdürlüğümüzce hayata geçen ve birçok kurumun desteğiyle hayat bulan bu projede özellikle toplumla yeniden buluşmak, rehabilitasyonlarını yapmak sadece kendilerini değil ailelerini de kapsayan bir kucaklaşma projesidir. Tüm kurumlarımızla her düzeydeki imkânlarımızla biz bu projenin destekçisi olacağız.  Şüphesiz uyuşturtucu bağımlılık yatan bütün zararlı alışkanlıkların tedavi süreciyle eş zamanlı sosyal uyumunu gerçekleştireceğiz." dedi.

Konuşmanın ardından projenin açılış kurdelesini kesen Güzeloğlu, proje kapsamında denetim serbestlikten faydalanıp eğitim görenleri ziyaret ederek çalışmalarında onlara eşlik etti. (Mehmet Çelik-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir