• DOLAR 32.73
  • EURO 35.518
  • ALTIN 2494.564
  • ...
"Hayat sadece yiyip ve içmekten ibaret değildir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Valisi Ali Mantı, Solhan ilçesindeki ziyaret ve temasları kapsamında,  Solhan Kız Anadolu İmam Hatip lisesi, Solhan Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi'nde bulunan Öğretmen ve öğrencileri ziyaret ederek, eğitim ve öğretim hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Öğrencilerle bir süre ilgilenen Vali Mantı, ziyaret programlarının ardından yaptığı açıklamada, hayatta her şeyin bir amacının olduğunu söyledi.

Mantı, "İnsan olarak da dünyaya gelmemizin bir amacı var. Hayat sadece gelip diğer yaratıklar gibi yaşayıp, yiyip içmek, gitmek diye bir durumdan ibaret değil. İnsan yaratılmış, şerefli yaratılmış. Ona akıl, şuur verilmiş. Bunun arkasından da verdiği nimetlerden sonra da bir de hesap var. Herkes ne yaptıysa onun hesabını bir şekilde gerek bu dünyada gerek diğer dünyada hesap verecek. Bu dünyada eğer güzel işler yaparsak karşılığını zaten alır. Bizler iyi şeyleri doğru anlamak zorundayız; doğru anlarsak doğru yaşarız." dedi.

Öğretmenlere hitaben konuşan Vali Mantı, "Öğretmenlerimizin ellerinde ülkemizin, milletimizin geleceği sermayesi, tapusu öğrenciler var. Bu öğrencileri en güzel şekilde yetiştirmek bunu gerek dünyadaki mükâfatı gerek ahiretteki mükâfatını görebilme adına çok kutsal bir görev yapıyoruz. Bu yaptığımız görev inşallah eğer inanarak bilerek sadece ve mesai kavramı değil de onun dışında çocuklarımızın ruhuna nüfuz ederek çocuklarımızı anlayarak birebir yaparsak daha güzel sonuç alacağımıza inanıyoruz. Nitekim ülkemiz maalesef yıllardır, gerek içerden gerek dışardan kuşatılmıştır. Gençlerimizin üzerinde zehirli fikirlerini ve kirli düşüncelerini gençlerimiz üzerinden yapmaya çalışıyorlar. Ülkemizle ilgili bir takım kirli emellerin yaşatılması ve yeşertilmesi ile ilgili fikir ve akılların ya da düşüncelerin girmemesi için önce kendi değerlerimize milli, manevi değerlerimize, tarihi değerlerimize, fiziki varlığımıza zarar verebilecek her türlü kötülüklerin önlemi adına öğretmenlerimize, bizlere ve idarecilerimize, siyasetçilerimize, herkese çok büyük bir iş düşüyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir