• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
"Onlarca Müslüman halen cezaevlerinde bu zulmü yaşamaya devam ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat darbesinin yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yapan Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, 28 Şubat sürecindeki tutuklama furyasında tutuklanan Müslümanların halen cezaevlerinde bu zulmü yaşamaya devam ettiğine dikkat çekerek, dosyalarının tekrar ele alınması ve var olan mağduriyetlere son verilmesi çağrısında bulundu.

28 Şubat darbesinin yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yapan Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, 28 Şubat'ta dindar kesimlerin kasıtlı olarak hedef alındığını söyleyerek, kamuoyunda İslamcı kimliğiyle tanınan Müslümanlar için cadı avı başlatıldığına dikkat çekti.

28 Şubat darbesinin; kokuşmuş Batı medeniyetinden kurtulup özüne, inancına dönmeye hazırlanan halka yapıldığını söyleyen Bozan, darbede binlerce insan hakları ihlallerinin yaşandığını belirtti.

Bozan, "28 Şubat darbesi, ırkçı emperyalizmin sömürü alanı haline gelmiş, istedikleri gibi at koşturdukları, istikrarsızlık için yaptırdıkları vekalet savaşlarıyla her köşesinde oluk oluk kan ve gözyaşı dökülen İslam coğrafyasında, küresel güçlerin planlarını bozacak, sömürü, kan ve göz yaşının akmasına dur diyecek 'İslam Birliği' projesine yapılmıştır. Ekonomiye 250 milyar dolar zarar ettirmiştir. Tüketen bir ekonomi anlayışından, üreten bir ekonomi anlayışa geçmeye engel olmuş, binlerce insan hakları ihlalleri yaşanmış, İslam coğrafyasında süren küresel güçlerin sömürü düzenine dur diyecek onurlu bir dış siyasete engel olunmuş ve bugün yaşadığımız dış politikadaki savrulmanın önü açılmıştır." dedi.

"Onlarca Müslüman halen cezaevlerinde bu zulmü yaşamaya devam ediyor"

Yusufilerin dosyalarının tekrar ele alınması ve var olan mağduriyetlere son verilmesi çağrısında bulunan Bozan, şunları kaydetti: "28 Şubat darbesinde dindar kesim kasıtlı olarak hedef alınmıştır. Kamuoyunda İslamcı kimliğiyle tanınan Müslümanlar için cadı avı başlatılmıştı. İslamcı kesimin önde gelenleri hapislere atılarak toplum sindirilmeye çalışıldı. Dini kitaplar bile yasaklanmıştı. Ne acıdır ki o tutuklama furyasında tutuklanan onlarca Müslüman halen cezaevlerinde bu zulmü yaşamaya devam ediyor. Bu vesileyle kamuoyunda Yusufiler olarak kendilerini ifade eden tutuklu onlarca Müslümanın dosyalarının tekrar ele alınmasını ve var olan mağduriyetlere son verilmesini iktidardan bekliyoruz. Mevcut iktidarın bugüne kadar 28 Şubat darbesinin ruhunu uygun sergilemiş olduğu icraatlarına son vererek, önce ahlak ve maneviyat, yerli üretim ve İslam birliğinin tesis edilesi, bu darbe ile yaşanmış olan 'insan hakları ihlalleri ve mağduriyetlere' son verilmesi için gerekli adımları atmasını dileriz." (Mehmet Çelik-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir