• DOLAR 32.262
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2399.989
  • ...
Soğuk hava Avrupa`da ölümlere sebep oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Soğuk hava dalgası Avrupa`da 7 can aldıSoğuk hava dalgası Avrupa`da 7 can aldıSoğuk hava dalgası Avrupa`da 7 can aldıSoğuk hava dalgası Avrupa`da 7 can aldı
AVRUPA ülkeleri, Sibirya`dan gelen soğuk hava dalgasının etkisi altında. İngiltere`de ‘doğudan gelen canavar` olarak adlandırılan soğuk hava dalgasının önümüzdeki günlerde etkisini arttıracağı belirtiliyor.

Ulusal Güvenlik Merkezi, şiddetli soğuklar nedeniyle Polonya`da 2 kişinin hayatını kaybettiğini belirtirken, Baltık Haber Ajansı (BNS) hava sıcaklığının eksi 24 dereceye düşüğü Litvanya`da 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Önümüzdeki günlerde sıcaklıkların eksi 10 dereceye kadar düşmesi tahmin edilen Fransa`da Valence kentinde 35 yaşındaki evsiz bir kişi hayatını kaybetti. Paris`te ise cumartesi günü 62 yaşındaki bir kişi ormanlık alandaki tahta kulübede ölü bulundu. Fransız yetkililer, evsizler için acil barınma merkezleri açtı.

KAR YAĞIŞININ ARTMASI BEKLENİYOR
İngiltere`nin meteoroloji kurumu Met Office, “Bu hafta, İngiltere`de son birkaç yıldır yaşadığımız en soğuk dönem gibi görünüyor” ifadesini kullandı. Hava sıcaklığının eksi 9 dereceye kadar düştüğü İngiltere`de sıcaklığın hafta içi eksi 15`e kadar düşmesi bekleniyor.

UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ
Hava sıcaklığının eksi 17 dereceye kadar düştüğü Hollanda`da ulaşımda aksamalara neden olurken, Hırvatistan`da otoyollar kapandı.
İsveç`in başkenti Stockholm`de hava sıcaklığı eksi 20 dereceye kadar düştü. Stockholm-Arlanda Havalimanı`nda şiddetli kar yağışı nedeniyle 20 uçuş iptal edildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir