• DOLAR 34.421
  • EURO 36.277
  • ALTIN 2840.562
  • ...
TÜBİTAK`ta görev değişimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, değişen koşullara, taleplere ve ihtiyaçlara göre, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) yeniden yapılandırılmasının gündemde olduğunu belirterek, 2015 yılı haziran ayından bu yana başkanlığı yürüten Prof. Dr. Arif Ergin'e çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Prof. Dr. Ergin'in genç yaşına rağmen TÜBİTAK gibi çok yönlü bir kurumu, başarılı biçimde idare ettiğini ve Türk bilimine çok önemli katkılarda bulunduğunu söyledi.

Bakan Özlü, TÜBİTAK Başkanlığı görevini devralan Prof. Dr. Mandal'ın da Prof. Dr. Ergin gibi Türkiye bilim dünyasının önemli, seçkin üyelerinden biri olduğuna işaret ederek, akademik eserleri, üniversitelerde üstlendiği yönetici kimliği, Yüksek Öğretim Kurulundaki başarılı çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Mandal'ın yeni görevinde de başarılı olacağına inandığını dile getirdi.

Siyasette ve bürokraside üstlenilen görevlerin, milletin emaneti olduğunu belirten Bakan Özlü, görev değişimlerinin aynı zamanda bayrak ve hizmet yarışının da devamı anlamına geldiğini vurguladı. Görevi süresince çok çalışan, alın teri döken, bilim dünyasının dertleriyle dertlenen, sevinciyle mutlu olan Prof. Dr. Ergin'in bayrak yarışını başarıyla tamamladığını kaydeden Bakan Özlü, bundan sonra bayrağın, TÜBİTAK'ı daha yukarı çıkarma, bilim ve teknoloji alanında yeni başarılara imza atma sırasının, Prof. Dr. Mandal'da olduğunu söyledi. Bakan Özlü, Prof. Dr. Ergin ile bakanlıkta yakın çalışmaya, tecrübelerinden faydalanmaya devam edeceklerine değinerek, görev değişiminin TÜBİTAK ve bilim dünyası için hayırlar getirmesini diledi.

"ÜLKENİN ÖNCELİKLERİ VE İHTİYAÇLARI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da 1989 yılında TÜBİTAK`tan doktora bursu aldığını, kurumda çeşitli pozisyonlarda görevler üstlendiğini, teşvik ve bilim ödüllerine layık görüldüğünü anlattı.

Prof. Dr. Mandal, TÜBİTAK'ın görev tanımı kapsamındaki süreç ve desteklere olan ihtiyacın her düzeyde daha da artacağının altını çizerek, "TÜBİTAK, bu kapsamda süreçlerini gözden geçirerek ve gerektiğinde yenileyerek bu ihtiyaca karşılık verecektir. TÜBİTAK'ın daha önce olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin küresel rekabet ortamındaki öncelikleri ve ihtiyaçları dahilinde birçok bilim insanına, araştırmacıya, sanayiciye, girişimciye, öğrenciye ve ilgili tüm birey ve kurumlara değmesi ve ülkemizin hedeflerine ulaşmasında etkin ve verimli bir şekilde katkı sunabilmesi için tüm gücümüzle çalışacağız" dedi.

FETÖ NEDENİYLE TÜBİTAK`TA YÜZDE 23 PERSONEL DEĞİŞİMİ GERÇEKLEŞTİ

Eski TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin ise görevi boyunca, başta 15 Temmuz olmak üzere Türkiye'nin çok değişik ve çalkantılı bir dönemden geçtiğini söyledi. Görevi devraldığında 4 bin 900 personeli olan TÜBİTAK'ı, 5 bin 26 kişiyle devrettiğini bildiren Prof. Dr. Ergin,

"15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra hatta ondan önce de kurumun yaklaşık olarak yüzde 23 personel değişimini gerçekleştirdik. FETÖ`nün en odak noktası olduğu yerlerden birisi TÜBİTAK'tı, bu değişimi gerçekleştirirken de herhangi bir işimizin aksamamasına özen gösterdik" dedi.

Prof. Dr. Ergin, bilim teknoloji ve Ar-Ge kurumlarına verilen yaklaşık 1,5-2 milyar lirayı, Türkiye'nin Ar-Ge altyapısını kuvvetlendirmek için devlet adına dağıttıklarını anlatarak, TÜBİTAK enstitülerinin proje hacminin görevi devraldığında 4,6 milyar lirayken, bugün 8,3 milyar liraya ulaştığını aktardı

Bu haberler de ilginizi çekebilir