• DOLAR 32.469
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2435.94
  • ...
Hasan Nasrallah Suriye İçin Şart Koştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Nasrallah, Güney Beyrut`un banliyö bölgesinde yaptırılan Seyyide Zeynep Kompleksi`nin açılışında, bölgesel konular hakkındaki görüşlerini açıkladı. Nasrallah, kompleksin yapıldığı alanın 2006 yılında İsrail`in saldırılarında hedef alındığını ancak buranın imar edilmesiyle güçlü bir cevap verildiği söyledi.

Hasan Nasrallah, Suriye`deki olayların uluslararası alanda ve her türlü siyasi ortamda ön planda yer aldığını, bunun da normal olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

``Suriye`de meydana gelen olayların bölgeye yansımalarının olması nedeniyle bu görüşmeler çok önemlidir. Suriye`ye yapılacak bir dış müdahale ihtimali ciddi olarak geri itilmeye başlanmıştır. Suriye`ye Araplar tarafından askeri güç gönderilmesi gibi öneriler masadan kalkmıştır. Çünkü bunun tehlikeli sonuçları olacaktır. Amerika Irak`tan başarısız olarak geri çekildi. Suriye muhalefetinin rejimi devirmesi imkansız gözükmektedir. Meydana gelen olaylar sonucunda rejimin devrilmesini beklemek boşunadır.``

Suriye`deki sorunun çözümü için siyasi yolun tercih edilmesi gerektiğini belirten Nasrallah, ``İlk günden bu yana Suriye rejimi ile muhalefet arasında görüşmeler yapılarak bu sorunun çözülmesi gerektiğini savunduk. Suriye`deki sorunun tek çözümü diyalog ve reformlar yoluyla olur. Bunun dışında bulunacak bir çözüm sadece Amerika ve İsrail`in çıkarlarına hizmet eder`` dedi.

 

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir