• DOLAR 32.282
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2401.108
  • ...
"Müslümanlar canları pahasına İslam`a sahip çıktılar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Eğitim, Sağlık, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Best-Der) tarafından "İslam Şehitlerini Anma ve Anlama" isimli program gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, ilahi ve ezgilerle devam etti. Burada katılımcılara hitap eden İttihad'ul Ulema Üyesi Emrullah Uysal, İslam'ın izzet ve şerefi için canlarından vazgeçen şehitlerin geride bıraktıkları davaya sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Şubat ayının şehadet ayı olduğunu, İslam için kanların en fazla bu ayda akıtıldığını hatırlatan Uysal, "Şubat ayı zalimlerin köşeye sıkıştığı, insanları hunharca katlettiği, hak, hukuk, adalet tanımadığı ve bu şekilde vahşi yüzlerini sergiledikleri aydır. Şehadet ise izzet ve onur bahçesidir, büyük bir şereftir. Bu şerefin meyvesi de şehitlerdir. Bugüne kadar İslam'ın ayakta kalması için nice bedeller ödendi ama öyle bir bedel ki onun karşılığını sadece Allah verebilir." dedi.

Bazı kişilerin, İslam dinine ait emareleri ortadan kaldırmak amacıyla çok çalıştıklarını hatırlatan Uysal, bunların karşısında duran Müslümanlar gibi mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

"Müslümanlar canları pahasına İslam'a sahip çıktılar"

Bölgede sahabeler gibi İslam'ın izzet ve şerefini muhafaza etmek için canını ve malını feda edenlerin olduğunu aktaran Uysal, şunları söyledi: "90'lı yılların öncesini hepiniz bilirsiniz. Bölgemizde insanları Allah'a kulluğu terk etmeye zorlayan nice örgütler, insanlar ve debdebeler çıktı. Fakat Müslümanlar, canları pahasına İslam'a sahip çıktılar. Camilerde Kur'an-ı Kerim dersi vermekten, sokaklarda İslam'ı anlatmaktan vazgeçmediler. İslam'a hakaret eden bütün zalimlerin karşısına çıktılar. 90'lı yıllarda kardeşlerimizi şehit ettiler. 'Bu bölgede İslam denen bir şey kalmadı.' dediler. Fakat o şehitlerin kanı onları yerle bir etti."

"Birçok diyarda kardeşlerimizi şehit ettiler"

Şehitlerin kanının bereketinin ölü toprakları dirilttiğini sözlerine ekleyen Uysal, "Tatvan'da Molla Gıyasettin'in 90-100 talebesi vardı. Onlara Kur'an dersi veriyordu. Saçı başı bembeyazdı, fazla görmüyordu. Onu ramazan ayında şehit ettiler. Niçin şehit ettiler? Tatvan'da, Bitlis'te, Diyarbakır'da, Batman'da kimse Kur'an dersi almasın; Doğu ve Güneydoğu Anadolu küfre teslim olsun; İstanbul'da kimse İslam'ı konuşmasın diye. Birçok diyarda kardeşlerimizi şehit ettiler. Elhamdülillah, onların şahadeti bütün memleketi kuşattı, Filistinli ve Iraklı kardeşlerimize umut oldu. Diğer memleketlerdeki kardeşlerimize umut oldu. İnşallah umut olmaya da devam edecektir." şeklinde konuştu.

Yapılan duayla sona eren programa; siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir