• DOLAR 33.004
  • EURO 35.339
  • ALTIN 2455.583
  • ...
Evde biri var! cihazı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Evimize hırsız girmesi düşüncesi hepimizi çok tedirgin ediyor. Maddi zarardan öte psikolojik açıdan ciddi problem oluşturuyor. Hırsız giren evlerde yaşayanlarda bu korku hali uzun süre devam ediyor. Gerek evlerde gerekse iş yerlerinde olsun hırsızlığa karşı pek çok önlem almak mümkün.

CAYDIRICI SES

Bunların bir kısmı fiziksel engeller. Dikenli teller, ilave kapılar, güçlendirilen kilitler gibi… Bazıları ise teknolojinin nimetlerinden yararlanarak oluyor. Artık günümüzde alarm sistemleri çok geliştirilmiş ve yaygınlaşmış durumda. Peki bu tedbirler ne kadar caydırıcı oluyor? Kevin, caydırıcılık ile ilgili farklı bir çözüm getiren hırsızlar için tasarlanmış bir ses sistemi.

FİLM İLHAM VERDİ

Pek çok hırsız da ev sahibi ile karşılaşmaktan çekiniyor. Evde olmak, hırsızları en çok uzak tutacak şey! Ancak kimse 7/24 evde duramayacağından Kevin gibi evde insan varmış izlenimi veren bir cihazdan yararlanmak faydalı olabilir. İsviçreli Mitipi firması tarafından geliştirilen ürün ismini ‘Evde Tek Başına` filmindeki karakterden alıyor. Filmde Kevin ismindeki çocuk, hırsızları evden uzak tutmak için türlü numaralara başvuruyordu. Elektronik Kevin de benzer yöntemlerle hırsızlara evde insan varmış izlenimi vermeye çalışıyor.

FİYATI 215 DOLAR

Kablosuz olarak internete bağlanan cihaz, sıcak bir beyaz ışığa, bununla beraber renkli ışıklara sahip. Gerektiğinde bu ışıkları evde televizyon açıkmış izlenimi vermek için de kullanıyor. Ses kullanımı ise 5 Watt gücündeki hoparlör ile gerçekleşiyor. Daha ziyade insanların evde çıkardıkları sesleri yayıyor. Örneğin yürüme sesi, kapı kapanma sesi, çatal bıçak sesleri gibi. Tüm bunlar cep telefonu aplikasyonu ile uzaktan kumanda edilebiliyor. Kevin, hangi sesleri çıkaracağı konusunda kendi programını kullanarak seçim yapıyor ancak kullanıcı kendisi de hangi sesleri istediğini seçebilir. Örneğin evde bir müzik aleti varsa, bu müzik aleti ile çalışma yapılıyormuş gibi sesler çıkarabiliyor. Henüz piyasaya çıkmamış olan cihaz için internet üzerinden verilecek erken siparişler aralık ayından itibaren teslim edilmeye başlanacak. Fiyatı şimdilik 215 dolar.

Kaynak İTO

Bu haberler de ilginizi çekebilir