• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
ABD`nin Kudüs kararı Gazze`de protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin halkı ellerinde Filistin bayraklarıyla ve ABD Başkanı Trump`ın Kudüs kararını kınayan dövizlerle kararı telin ettiler.

Sendikacı Abdülkerim El-Halidi yaptığı açıklamada, Kudüs`ün kimliğine, medeniyet tarihine ve Filistin devletinin başkenti olarak sembol konumuna yönelik yapılan girişimlere karşı durmak için bu eylemi yaptıklarını belirterek, “Sendika ve işçi hareketi, Filistin`in ulusal mücadele sürecinde fedakarlıklarda bulunmuş şehit ve esir vermiştir. Aynı şekilde ezilmiş halk kitlelerinin de hep sözcüsü olmuştur” dedi.

Amerika`nın bu kararıyla Siyonist rejime taraftar olduğunu ve Filistin halkının hak ve hukukunu da görmezlikten geldiğini açıkça ortaya koyduğunu belirten El-Halidi, kararın her türlü teamüle ve uluslararası camianın kararlarına aykırı olduğunu söyledi.

El-Halidi açıklamasında Amerika`nın elçilik binasını Kudüs`e taşıma kararının Filistin halkına yönelik sinsi bir cinayet olduğunu hatırlatarak, Amerika`nın Yüzyılın Anlaşması`nı hayata geçirerek Filistin davasını tasfiye etmek istediğini kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir