• DOLAR 32.499
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2442.331
  • ...
Okulun bahçesini solar sistemle aydınlattılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı öğretmen ve öğrencileri, okul bahçesinin aydınlatmak ve enerji tasarrufu sağlamak amacı ile Solar (Güneş) enerji sistemi kurdular.

Böylece okul, bahçe aydınlatmasını kendi ürettiği elektrik ile sağladılar. Yaptıkları bu çalışma ile güneş enerji sistemlerini öğrenen öğrenciler okula da aylık 60kw/h enerji tasarrufu sağladılar.

HEDEF OKULUN TÜM ELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILAYACAK SİSTEMİ KURMAK

Okul Müdürü Hilmi Akgün sistem hakkında bilgi vererek

“ Enerji konusunda sınırlı kaynaklara sahip olan ülkemizin elindeki imkanları en verimli bir şekilde kullanmasına dikkat çekmek ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla okulumuza yenilenebilir enerji modelinden Güneş Enerjisi sistemi kurduk”.

Okul öğretmenlerinden İsmail Genç ile öğrencilerinin yapmış olduğu sistem ile bir yılın sonunda sistem kendinin amorti ederek okula kazanç sağlayacaktır” dedi.

Projeyi hayata geçiren Elektrik Bölüm öğretmeni İsmail Genç “Hedefimiz en kısa zamanda okulun tüm ihtiyacını karşılayacak sistemi kurmaktır. Okulun çatısına kurulacak sistemle inşaallah en kısa zamanda okulumuz devlet bütçesini kullanmadan tüm elektrik ihtiyacını kendisi karşılayacaktır” dedi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir