• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
Çavuşoğlu: Afrin`e gelene fırsat vermeyeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin operasyonuna ilişkin, "Rejime yakın güçlerin buraya gelip gelmediğine ilişkin çok haber çıkıyor. Tavrımız net, PKK-YPG'yi korumak için buraya gelmek isteyenlere fırsat vermeyiz." dedi.

Çavuşoğlu, Cezayir Dışişleri Bakanı Abdulkadir Mesahil ile baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Gündemdeki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, Esed yanlısı milislerin Afrin'e girmesiyle ilgili olarak "Rejime yakın güçlerin buraya gelip gelmediğine ilişkin çok haber çıkıyor. Tavrımız net, DAEŞ/PKK/YPG'ye karşı mücadele eden hiç kimseye karşı değiliz. Terör hepimizin ortak düşmanı. Fakat PKK/YPG'yi korumak için buraya gelmek isteyenlere fırsat vermeyiz. Daha önce 5-10 araçlık bir konvoyun ilerlemesi oldu, gereken yapıldı. İster milis ister başka, adı ne olursa olsun fark etmez. Bizim için hangi ülke olursa, güç olursa olsun fark etmez. Terör örgütlerine destek vermeye çalışanlar bizim için eşittir PKK-YPG'dir, ona göre muamele yaparız." şeklinde konuştu.

Türkiye, İran ve Rusya devlet başkanlarının katılacağı Soçi Zirvesi'nin ikincisinin Türkiye'de gerçekleştirileceğini hatırlatan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Suriye'de toprak bütünlüğü konusunda kimsenin endişesi olmasın." ifadelerini de kullandı. (İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir