• DOLAR 32.367
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2394.918
  • ...
Türkiye ve dünya gündemi: 22. 02. 2018
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Sanat Özel Ödülleri Töreni'ne katılacak.

- Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cezayir Dışişleri Bakanı Abdulkadir Mesahil, Başbakan Binali Yıldırım, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı ayrı ayrı kabul edecek.

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Cezayir Dışişleri Bakanı Abdulkadir Mesahil ile görüşecek.

3- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ayrı ayrı kabul edecek.

4- TSK'nın Afrin'de YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

5- Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nın konuğu olacak.

6- Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Valilik, Belediye ve Batman Gençlik Merkezini ziyaret edecek.

7- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Somali'de çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunacak, Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu, Somali Başbakanı Hasan Ali Hayri ve Somali Federal Meclis Başkanı Muhammed Osman Cevari ile görüşecek.

8- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu​, İslam İşbirliği Teşkilatı Çalışma Bakanları Toplantısı`na iştirak edecek.

9- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "A 400M C Seviyesi Bakım Kabiliyeti Kazanım Töreni''ne katılacak.

10- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Anadolu Kocaeli'de" etkinlikleri kapsamında düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri ile Gebze Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenecek Yazar Okulu Mezuniyet Töreni'ne iştirak edecek.

11- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valilik ziyaretinin ardından basın açıklaması yapacak.

- Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek Eroğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile "Şanlıurfa Yatırımları Değerlendirme Toplantısı"na ve GAP Vadisi Halilürrahman Şehir Ormanı'nda Fidan Dikimi Töreni"ne katılacak.

12- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edecek, Yeşilyurt ile Battalgazi ilçe, kadın ve gençlik kolları başkanlarıyla toplantı yapacak.

13- TBMM'den

- Genel Kurulda, "yardımcı doçentlik" kadrosu yerine "doktor öğretim görevlisi" kadrosunun ihdas edilmesini öngören kanun teklifinin görüşmeleri devam edecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısının görüşmeleri devam edecek.

14- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye-Ecowas Ekonomi ve İş Forumu" açılış törenine ve basın toplantısı ile imza törenine katılacak.

15- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 1. Türkiye Enerji ve Maden Forumu'na iştirak edecek.

16- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara Hotel'de, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Çalıştayı'na katılacak.

17- TÜİK, şubat ayı sektörel güven endekslerini yayımlayacak.

18- TCMB, şubat ayı iktisadi yönelim istatistikleri ve reel kesim güven endeksini, imalat sanayi kapasite kullanım oranını ve haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

19- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cezayir Dışişleri Bakanı Abdulkadir Mesahil, baş başa ve heyetlerarası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

20- AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB büyükelçileri ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir