"Teknolojinin etkin kullanılması için öğretmenler aktif rol almalıdır"
Fatih Projesi Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenleri toplantısında konuşan Batman İl Milli Eğitim Müdürü, teknolojinin eğitimde daha etkin bir şekilde kullanılması konusunda öğretmenlerin aktif rol almalarını istedi.
"Fatih Projesi Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenleri" ikinci dönem toplantısı Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran başkanlığında gerçekleştirildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Bilişim Teknolojilerinden Sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zübeyir Yılmaz, Fatih Projesi İl Koordinatörü Ömer Çiftçi ve ilde görev yapan Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenleri katıldı.
Toplantıda Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenlerine bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, teknolojinin eğitimde daha etkin bir şekilde kullanılması konusunda öğretmenlerin aktif rol almalarını istedi.
Kurtaran, "Bakanlığımız tarafından eğitim alanında teknolojinin daha aktif kullanılabilmesi için Fatih Projesi hayata geçirildi. Bu kapsamda okullarımızda kurulan etkileşimli tahtalar ve uygulamaya konulan EBA sistemiyle teknoloji eğitimin içerisine ciddi manada dahil edildi. Fakat maalesef eğitimde teknolojinin hâlâ çok etkin ve dört dörtlük bir şekilde kullanılmadığını hepimiz görüyoruz. Fatih Projesi kapsamındaki tüm bileşenlerin çocukların eğitiminde kullanılması en başta vicdani sorumluluğumuzdur. Bu projenin içerisinde yar alan etkileşimli tahtanın ve EBA'nın anlamını, önemini, mahiyetini en iyi bilenler sizlersiniz. Fatih Projesi kapsamındaki etkileşimli tahtaların ve EBA'nın daha etkin bir şekilde kullanılması için sizler okullarınızda öğretmenleri motive etmelisiniz. Gerekirse etkileşimli tahtaları ve EBA'yı kullanımda sıkıntı yaşayan öğretmenlerimize eğitim programları düzenlemenizi rica ediyoruz. Bu konunun üzerinde ehemmiyetle durmanızı istiyoruz." dedi.
DİKA ile yürüttükleri bir proje kapsamında Raman Anadolu Lisesinde bir grup öğretmenin kodlama konusunda eğitim alacağını hatırlatan Kurtaran, bunların daha sonra öğrendiklerini bütün öğretmenlere aktarmaya çalışacaklarını söyledi.
Kurtaran, "Yine başka bir çalışmamızda kodlama eğitimi için bir laboratuvar atölyesi oluşturmaya çalışıyoruz. Onun içinde bir proje hazırlıyoruz. Oluşturacağımız bu kodlama laboratuvarında çocuklarımıza teknolojinin eğitimde nasıl hayata geçirileceği konusunda eğitimler verilecek." diye belirtti.
Kurtaran'ın konuşmasının ardından toplantı teknik bilgi sunum çalışmalarıyla sona erdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)