• DOLAR 32.583
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2455.792
  • ...

Çalışma  ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu,  bir dizi temaslarda bulunmak ve partisinin Bitlis Kadın Kolları 5'innci Olağan Kongresine katılmak üzere Bitlis'e geldi.

Muş'tan karayoluyla Bitlis'e gelen Bakan Sarıeroğlu, Bitlis Eren Üniversitesi Rahva Yerleşkesindeki Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirilen kongreye katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Sarıeroğlu, CHP'yi eleştirdi. Sarıeroğlu, "Görüyorsunuz muhalefetin halini. Allah, onların eline düşürmesin. Ne milleti anlıyorlar ne de içinden geçtiğimiz süreci anlıyorlar. Gittikleri yol çok tehlikeli. İnşallah doğru yolu bulurlar." dedi.

Sarıeroğlu, yaşanan  süreçte tüm engellemelere rağmen Türkiye'nin büyüme hızının arttığına dikkat çekerek, şunları söyledi: "Bakıyorsunuz metrelerce tüneller, yerler ve kaleler... Bunlar planlanmış şeylerdir; yeni yapılmış şeyler değil. Başımızda Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başarılara imza atacağız.  Mücadeleye devam ediyoruz. Yüzde  7,8 oranında büyümüş bir ülkeyiz. Ülkemiz bu kadar operasyona maruz kalmasına rağmen, geçen yıl yaşananlara rağmen, büyümeye devam ediyoruz."

"İşsizlikle ilgili en büyük sorunumuz mesleksizliktir"

İşsizlik nedenlerine değinen Bakan Sarıeroğlu, "İşsizlikle ilgili en büyük sorunumuz mesleksizliktir. Mesleki eğitim iş başı eğitim programlarına kadınların ilgi göstermelerini istiyoruz. Çocuklarımızla birlikte siyaset yapıyoruz. ÇSGB olarak işbaşı eğitimlerine çocuklarınızla birlikte katılmanız için çalışma başlattık. 63 TL kursiyer ücreti alan kardeşlerimize 401 TL de ayrıca katkı sağlayacağız. Eğer kadınlar meslek sahibi olmazlarsa eğitim konusunda ileride olmazlarsa, tek kanatlı kuş uçmaz. Evlatlarımızın gelecekten umutlu olması için çalışıyoruz. Her şey Türkiye'nin daha üst düzeylere ulaşması için çalışıyoruz. Eğer kadın güçlü olursa aile güçlü olur. Aile güçlü olursa Türkiye güçlü olur. Kadınlarımızın çalışma hayatına girmeleri ile ilgili olarak zorlukları engelleri ortadan kaldırıyoruz. Türkiye ne kadar güçlü olursa bölgemizdeki mazlum insanlar da o kadar mutlu olur. Daha çok çalışmamız lazım." diye konuştu.

"Taşeronda başvuru sayısı 700 bini geçmiş durumda"

Taşeronların kadroya alım sürecini ilişkin de konuşan Sarıeeroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Toplumun tüm kesimlerine uzanmak için köklü adımlar atıyoruz. Çok kısa önce sizlere verdiğimiz taşeron yasasını hayata geçirdik. Şu ana kadar başvuru sayısı 700 bini geçmiş durumda 12 Şubat'a kadar başvuruları aldık. Şartları taşıyıp taşımadığı kontrolleri yapıldı. Şu ana kadar ki rakamlar 700 bini aşmış durumda. Kadroların hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bizim bakanlığımız 80 milyon vatandaş ilgilendiriyor. Bu yüzden sorumluluğumuzu biliyoruz. Emekliler, çiftçiler, işverenler, işçiler ile ilgili beklentileri tüm konular masamızın üstündedir. Vatandaşların memnun olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Konuşmaların ardından Bakan Sarıeroğlu, Bitlis Valiliğine geçerek, burada basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi daha sonra Sağlıklı Hayat Merkezi'nin açılışına katıldı. Esnaf ziyaretinin ardında Bakan Sarıeroğlu, Tatvan 10'uncu Komando Tugayına geçerek, Afrin operasyonunda hayatını kaybeden 9 asker için tugaya taziye ziyaretinde bulundu. (Şükrü Tontaş- İLKHA)