• DOLAR 32.576
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2459.945
  • ...

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, 2009 yılında kurulan, Bitlis il merkezi ve ilçelerden getirilen evsel ve tıbbi atıkların toplandığı Bitlis Katı Atık Birliği (BİKA) tesisinde incelemelerde bulundu.

Güroymak yolu üzerinde bulunan BİKA tesislerinde incelemelerde bulunan Ustaoğlu, tesiste varsa eksik ve aksaklıkları yerinde görmek istediğini belirtti.

Ustaoğlu, "Belediye başkanlarımızla burada bir araya geldik. Hem bu toplantıya katılmak, hem de varsa eksiklikleri yerinde görelim istedik. Katı Atık Birliği tarafından neler yapılmış. Arkadaşlar gelinen sürecin sunumunu yapacaklar. Bundan sonraki süreçte de aksayan hususların burada kendi aramızda değerlendirmesini yapacağız. Ülkemiz açısında en fazla tehdit oluşturan çevre kirliği noktasında, burada gördüğüm kadarıyla belli kurumsal bir alt yapısı oluşturulmuş, belli bir aşamaya getirtilmiş güzel bir tesis, toplama ve depolama merkezi burada mevcuttur. Burada önemli olan başta belediyelerimiz olmak üzere, başka yerlerde katı atık depolama alanlarının kullanılması değil, işte burada belirlenen ve her şeyi hazır olan bir alan olması. Burası görüşmesi olan yabancı iştirakçıları da var." dedi.

Konuşmaların ardında belediye başkanları tesis hakkında ve yapılan çalışmalarla ilgili sunumlar yaptı. Sunumların ardında Ustaoğlu ve beraberindeki heyet, tesis alanında incelemelerde bulundu. (İLKHA)