• DOLAR 32.696
  • EURO 35.425
  • ALTIN 2479.971
  • ...
"İhlaslı olmak en güzel nimettir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, İslami İlimler Fakültesi tarafından verilen "Kâinat İlmi" dersine katıldı.

ADYÜ Merkez Külliyesi Merkezi Derslikler Yunus Emre Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen derste katılımcılara hitap eden Gönüllü, kâinatın birçok bölümden oluştuğunu ve insanoğlunun hatalar zinciri içerisinde olduğunu söyledi.

Tartışmaların, ilerlemek ve gelişim adına yapılması gerektiğine vurgu yapan Gönüllü, "İnsanlar kâinatı anlamak zorundadır. Teorikte farklı, uygulamada farklı olmak doğru değildir. Sosyal ve teknik işleri birbirine karıştırmamak gerekiyor. Hedefimiz olmalı. Sürekliliğimiz, sürdürülebilirliğimiz olmalıdır. Bunun yanı sıra raporlama yapmamız gerekiyor. Kâinatta da genel bir işletim sistemi vardır. Bu sistemi anlamak gerekir. Bu genel işletim sisteminin içinde yer alan sonsuz sayıdaki varlık ise kendi işini kendine özgü işletim sistemine göre yapıp uyum içerisinde kusursuz durmaksızın çalışıyor. Bizler de kâinatta kendimize düşen görevleri yerine getirerek, mesuliyet hissimizi arttırmak zorundayız. Hata karşısında uyarıda bulunmak gerekir. Samimi, dürüst olmalıyız. İhlaslı olmak en güzel nimettir." dedi.

"İnsanoğlu ilme muhtaçtır"

Hakikat, varlık, ilim, insan ve insan beyni konularına değinen Gönüllü, ilmin, hakikatin ta kendisi olduğunu, gerçek olan her şeyin ilimle bağdaştığını anlatarak, "İlim olmadan bizler pusulasız birer gemi gibiyiz. İlme müracaat etmezsek gemi düzelmez ve rotadan çıkar. İnsanoğlu kalpten ibarettir. Akıl bir araçtır. İlim, bilgiler aklı kullanmaya yardımcı destekçilerdir. İlim yön verir, yol gösterir. Bizler aklımızı kullanarak ilmi öğreneceğiz. Allah'ın insanlığa en büyük armağanı, yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de pek çok yerde ilme vurgu yapıp onu hayır yolunda kullanmamız gerektiği bildirilir." şeklinde konuştu. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir