• DOLAR 34.196
  • EURO 38.169
  • ALTIN 2916.582
  • ...
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre; Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesiminin yüksekleri (Toroslar mevkii) ile öğle saatlerinde Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat ve Tokat çevreleri ile Ordu'nun iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklenen yağışların, Muğla geneli ile İzmir ve Aydın'ın batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı meydana geleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının bir ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların; akşam saatlerinde Muğla geneli ile İzmir ve Aydın'ın batı ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım riski ve benzeri) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı, çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Çok bulutlu, Kıyı Ege'nin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, akşam saatlerinde Muğla geneli ile İzmir ve Aydın'ın batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz: Çok bulutlu, bölgenin batısı ile sabah saatlerinde doğusunun iç kesimlerinin yükseklerinin (Toroslar mevkii) yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, Orta Karadeniz kesiminin çok bulutlu, öğle saatlerinde Tokat çevreleri ile Ordu'nun iç kesimlerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunun iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, batısının yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı, batısının yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey ve yüksek kesimleri yağmurlu 20°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 11°C

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 2°C

İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu 11°C

Muğla: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, akşam saatlerinde il genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 10°C

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 14°C

Zonguldak: Parçalı bulutlu 13°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir