• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Tillerson`dan Türkiye açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Ortadoğu ziyaretleri kapsamında bulunduğu Ürdün`de Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Bir soru üzerine Türkiye hakkında açıklamalar yapan Tillerson, Türkiye`nin önemli bir NATO müttefiki olduğunu vurgulayarak, "Onlar hala bizim için bölgedeki önemli bir partner." ifadesini kullandı.

"Türkiye`nin tehdit altında olduğunu biliyoruz"

"Çalışmalarımızı aynı istikamette sürdürmek için bir yol bulmamız gerekiyor." diyen Tillerson değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Suriye`de aynı sonuçlar için çalışıyoruz ve Türkiye`nin de içerde ve Irak, Suriye taraflarında tehdit altında olduğunu biliyoruz. Bu tehditleri azaltmak için Türkiye ile ortak bir şekilde nasıl çalışabileceğimizi, sonuç olarak Suriye`de DEAŞ`ı tamamen ortadan kaldırmak, şiddeti azaltmak ve Cenevre barış görüşmelerine geçebilmek ve temel hedefe nasıl ulaşabileceğimizi konuşacağımızı umut ediyoruz. Suriye`de istikrarı sağlayacak Cenevre`deki barış görüşmelerinin Türkiye`ye en fazla faydayı sağlayacağını düşünüyorum."

Bakan Tillerson`un 15 Şubat Perşembe günü Ankara`da olması bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir