• DOLAR 32.516
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2436.413
  • ...

Samsun et denince akla gelen öncü isim Florya et entegre tesisleri kurulum yeri, gelişmiş fabrikası, ileri teknoloji makineleri ve işinde uzmanlaşmış personel kadrosuyla Türkiye`nin günümüz ve gelecek kuşaklarına sağlıklı, güvenilir, helal ve dayanıklı et ürünlerini sofralarımıza kazandırması açısından önemli yerdedir. Florya et entegre tesisleri etlerin kesiminden marketlere dağıtımına kadar her departmanının kontrolünü sağlayıp güvenle et tüketmemizi sağlıyor. Hayvanın her parçasını uzman personel kadrosuyla gerekli parçalara ayırıp kıymadan löp ete sucuk ve pastırma gibi seçenekleri çoğaltıp sofralarımıza alternatif lezzetler sunmaktadır. Bu noktada canlı hayvan süreciyle başlayıp dağıtıma kadar giden süreç şu aşamalardan geçer:

 

Canlı hayvan seçimi: Canlı hayvan alımını gerçekleştirirken, Tarım Bakanlığı'na bağlı il ve ilçe müdürlüklerinin besi süresince kayıt altına aldığı özel besi dana ve kuzular içinden seçilmektedir. Satın alınan özel besi kuzu ve danalar, veteriner hekim tarafından yaşı, kilogramı ve cinsi kontrol edildikten sonra kesimhaneye getirilmektedir. Samsun kasap bünyesinde bu tür bir süreç ilerlerken; süreç sonrasında da kesim işlemi gündeme gelmektedir.

Canlı hayvanın kesim süreci: Kesimhaneye getirilen canlı hayvanlar, kesimhane veterineri tarafından kontrol edilmekte olup, gerekli kontrolleri yapan veteriner, dana ve kuzuların sağlığa uygun olduğuna dair sağlık raporu düzenlemektedir. Bu sağlık raporu ile birlikte Tarım İl veya İlçe Müdürlük Yetkilileri tekrar kendi kontrollerini yaparak Veteriner Sağlık Raporu'nu onaylamaktadırlar. Tarım İl veya İlçe Müdürlükleri aynı zamanda, kesilmiş dana ve kuzuların sevkiyatlarını yapacak olan frigofirik araçların, sağlık açısında sevkiyata uygun olduğunu ve soğutma sistemlerinin düzgün çalıştığını kontrol ederek dezenfeksiyon belgesi düzenlemektedir. Kesim işleminden sonra karkas etler mezbahaların soğuk hava odalarında minimum 12 saat dinlendirilmektedir. Kontrol işleminden sonra sağlığa uygun olan karkas etler teslim alınmaktadır. Teslim alınan karkas etler Et İşleme Tesisleri'nin 330 ton kapasiteli, günlük 4 kez derece ve temizlik kontrolü, veteriner hekim tarafından titizlikle yapılan soğuk hava odalarına alınmaktadır.

Karkas etlerin parçalanması: Soğuk hava odalarına alınan karkas etler, ilk aşamada profesyonel personeller tarafından kemiklerinden ayrılır. Kemiksiz etler ikinci aşamada tüketim özelliklerine göre lop et şeklinde parçalara ayrılarak vakum işlemine hazırlanır. Farklı çeşitlere ayrılan kırmızı etler vakumlanarak; Tarım Bakanlığı onayı, ürünün özellikleri, üretim ve son kullanma tarihi ile Gıda Kodeksinde bulunan tüm şartların bulunduğu etiketler düzenlenerek üzerine yapıştırılır. Etiketlenen etler, mağaza sevkiyatına hazır hale getirilir. Et işleme tesislerimizde kırmızı et ürünlerinde gerçekleştirilen vakumlama işlemi, ürünlerin mağazalara sevkiyatı sırasında herhangi bir dış temas ve zararlı bakteri üretimine karşı korunmasını sağlar. Bu nedenle dana eti çeşitleri, uzun süre aynı tazelikte kalır ve sağlıklı bir şekilde müşterilere sunulur.

 Bu içerik www.florya.com.tr sponsorluğunda hazırlanmıştır.