• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Marmara, Ege, Akdeniz (Hatay hariç), İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ve Amasya ile bu sabah ilk saatlerde Van çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanak, Van çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Gece ve sabah saatlerinde Türkiye'nin doğu kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı meydana geleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı!

Türkiye'nin batı bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat) esmesi beklenen rüzgârın; Marmara'nın güneyi, Ege Bölgesi, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneybatısında kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Çok bulutlu, bölge genelinin akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Çok bulutlu, Hatay haricinde bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde Antalya'nın doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeybatısının sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi meydana geleceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, akşam saatlerinde Amasya çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerde Van çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 18°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 12°C

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 13°C

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 3°C

İstanbul: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak yağışlı 13°C

Muğla: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 12°C

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 12°C

Zonguldak: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 13°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir