• DOLAR 32.585
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2460.541
  • ...
Yapay zeka ve Endüstri 4.0 başvuruları arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Ankara Üniversitesi Fikri ve Sınai Haklar Araştırma ve Uygulama Merkezi (FİSAUM), Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO), TÜRKPATENT ile Ankara Barosunun iş birliğiyle Ankara Üniversitesi 100. Yıl Konferans Salonu'nda "Yapay Zeka, Endüstri 4.0 ve Fikri Mülkiyet Hukuku Zirvesi" düzenlendi. Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, zirvede yaptığı konuşmada, sınai mülkiyet hakları, patent ve coğrafi işaret başvurularına ilişkin son durumu değerlendirdi.

TÜRKİYE MARKA BAŞVURUSUNDA AVRUPA'DA BİRİNCİ

Geçen yıl sınai mülkiyet hakları başvurularında rekor kırıldığını belirten Asan, "Patent başvuruları yüzde 35'e yakın artış gösterdi. İlk defa yerli patent başvuruları 8 bin 600'ü aştı. 122 binin üzerinde gerçekleşen marka başvurusuyla Türkiye, Avrupa'da birinci sıradaki konumunu korudu." dedi. Asan, coğrafi işaret başvurusu konusunda da 2017'nin başarılı bir yıl olduğunu vurgulayarak, 100'ün üzerinde yeni tescil yapıldığını ve bu sayının 316'ya ulaştığını söyledi.

YAPAY ZEKA VE ENDÜSTRİ 4.0 İLE İLGİLİ BAŞVURULARDA YÜZDE 56'LIK ARTIŞ

Yapay zeka ve Endüstri 4.0 konularıyla ilgili patent başvurularında büyük artış olduğuna dikkati çeken Asan şöyle devam etti: "Avrupa Patent Ofisine son 3 yılda yapay zeka ve Endüstri 4.0 ile ilgili yapılan başvurularda yüzde 56'lık artış var. 2016'da 5 binin üzerinde Endüstri 4.0 ile ilgili patent başvurusu yapıldı. Türkiye'de Endüstri 4.0 ve yapay zekayla ilgili 30'un üzerinde patent başvurusu var. Bunun da hızlı bir şekilde artacağını düşünüyorum."

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir