• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
Uluslararası kamuoyu Oxfam`dan izahat bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiliz yardım kuruluşu Oxfam çalışanlarının Haiti'de depremden kurtulan yardıma muhtaç kadınlara para karşılığı cinsel istismarda bulunması tepkilere neden olurken, Haiti hükümeti Oxfam çalışanlarının yargı önüne çıkarılmasını talep etti.

Uluslararası kamuoyu, aralarında çocukların da olduğu cinsel istismar mağdurlarının yaşadıklarının örtbas edilmesi nedeniyle Oxfam'dan izahat bekliyor. Haiti devleti, adı skandala karışan çalışanların isimlerinin açıklanmasını ve adalet önüne çıkarılmalarını talep ederken, Avrupa Komisyonu ve Birleşik Krallık Oxfam'ın fonlarını kesmeye hazırlanıyor.

Avrupa Komisyonu sözcüsü Maja Kocijancic, Oxfam'ın derhal bu suçlamalara cevap vermesini talep ederek, "Avrupa Komisyonundan fon alan örgütlerin görev ve yetkilerini kötüye kullanmalarına sıfır tolerans gösteriyoruz. Oxfam'ın bu suçlamaları derhal, tam bir şeffaflık içinde açıklığa kavuşturmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kuruluşun Genel Müdür Yardımcısı ve uluslararası misyon kordinatörü Penny Lawrence ise pazartesi günü istifa ettiğini açıkladı.

İngiliz The Times gazetesi geçen hafta Oxfam'ın üst düzey çalışanlarının, mağdur durumda olan kadınların ihtiyaç içerisinde olmalarını suiistimal ettiklerini ve para karşılığında bu kadınlarla birlikte olduklarını yazmıştı. Times'ın ele geçirdiği soruşturma raporuna göre, istismar mağdurlarından bazılarının çocuk olduğu bilgisine yer verildi.

Oxfam'ın hükmet fonları ve bağışlarla birlikte yıllık 300 milyon Sterlinlik geliri olduğu belirtiliyor. Oxfam, Haiti'nin Port-au-Prince kentinde 2010 yılında meydana gelen ve 220 bin kişinin öldüğü, 1.5 milyon kişinin evsiz kaldığı depremin ardından yardım çalışmaları amacıyla bölgeye gitmişti. (İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir