• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Orgeneral Akar, Afrin operasyonunu havadan denetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte Suriye'nin kuzeyinde harekâta katılan Kara ve Hava Kuvvetleri unsurlarının faaliyetlerini Havadan İhbar Kontrol uçağından denetlediği belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Akar'ın; Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz ile birlikte Havadan İhbar Kontrol uçağından Suriye'nin kuzeyinde harekâta katılan Kara ve Hava Kuvvetleri unsurlarının faaliyetlerini denetlediği, bölgedeki komutanlardan icra edilen faaliyetler hakkında bilgi aldığı ve gerekli direktifleri verdiği belirtildi.

Açıklamada ardından Orgeneral Akarın; kuvvet komutanları ile birlikte Havadan İhbar Kontrol uçağı ile Ege bölgesine intikal ettiği, Doğu Akdeniz ve Ege Denizi'ndeki hava sahası kontrol faaliyetleri ile bölgede görev yapan Deniz ve Hava Kuvvetleri unsurlarının çalışmalarını denetlediği bölgedeki komutanlardan icra edilen faaliyetler hakkında bilgi aldığı ve gerekli direktifleri verdiği ifade edildi.

Açıklamanın devamında, "Orgeneral Akar bilahare, Kuvvet Komutanları ile birlikte İzmir'e intikal etmiş, buradaki Deniz Kuvvetleri Gözetleme Koordinasyon Merkezi (GKM)'nde modern tespit, teşhis ve komuta kontrol sistemleri vasıtasıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca bölgede icra edilen faaliyetler hakkında brifing almıştır. Orgeneral AKAR, burada da denizdeki birlik komutanları ile görüşerek direktif ve emirlerini vermiştir. Daha sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi AKAR; Kuvvet Komutanları ile birlikte Ege Ordu Komutanlığında inceleme ve denetlemelerde bulunmuştur." denildi.  (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir