• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`de 29 Mart 2012 Perşembe günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:
 
Bingöl Gazetesi: Yol Bitmeden Yamalar Başladı!
Kurudere - Düzağaç - Kervansaray yolu bitmeden çökmeler ve yamalar başladı.
 
Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından Kurudere - Kervansaray arasında 2011 Haziran ayında sıcak asfalt çalışmalarına başlanmıştı. Yolun belli bölümlerinde asfalt dökme işlemi tamamlanmış ancak kar yağışı ile birlikte çalışmalara ara verilmişti.
 
Bingöl Olay Gazetesi: Vali`den Sınav Öncesi Gürültü Uyarısı
Vali Mustafa Hakan Güvençer, hafta sonu yapılacak Yüksek Öğretime Giriş Sınavı (YGS) öncesinde vatandaşların gürültü kirliliğine sebep olacak faaliyet ve hareketlere karşı uyardı.
 
Bingölün Sesi Gazetesi: Kalem Der, Moral Etkinliği Düzenleyecek
Kalem Kültür, Eğitim, Bilim, Sosyal, Sağlık, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Kalem Der), Yüksek Öğretime Giriş Sınavı`na (YGS) girecek öğrenciler için 30 Mart 2012 Cuma günü saat 13.30`da Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi`nde konuşma, skeç, moral, motive ve müzik dinletisi ile bir dizi etkinlik düzenleyeceğini duyurdu.
 
Bingöl Kent Haber Gazetesi: Bingöl`de Anadilde Vaaz Verilebilecek mi?
Bingöl Müftüsü Can, gündemde olan Kürtçe ve Zazaca vaaz konusuna açıklık getirdi.
 
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan`ın Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ`a, Doğu ve Güneydoğu`da Kürtçe, Zazaca ve Arapça konuşan vatandaşlar için kendi ana dilinde vaaz verilip verilemeyeceğiyle ilgili soru önergesi sonrası gündeme gelen ana dilde vaaz ile ilgili çalışmalarının olup olmadığı Bingöl Müftüsü Mecit Can`a soruldu.
 
Gelişmelerden haberdar olduğunu belirten Müftü Can, kendilerine konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı`ndan resmi olarak yazılı veya sözlü herhangi talimatın gelmediğini söyledi.
 
Bingöl Haber 12 Gazetesi: "AKP Tüm Türkiye`de Olağanüstü Hal İlan Etti!"
Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili Ankara`da yapılmak istenen basın açıklamasının hukuk dışı bir biçimde engellendiğini belirterek, duruma tepki gösterdi.
(Furkan Bingöl - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir