• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Şanlıurfa Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Şanlıurfa basınında 29 Mart Perşembe günü yer alan haber özetleri. Şöyle;
 
SEMBOL Gazetesi: Şanlıurfa: 35 Bin Göç Aldı
2011 yılında nüfusa oranla Net Göç Artışında en yüksek il Tekirdağ oldu.1 Milyon 716 bin 254 nüfusa sahip olan Şanlıurfa, 35 bin 888 göç alırken, 41 bin 57 de göç verdi. Urfa`nın net göçü -5,682 ve net göç hızı ise -3,31 oldu.
 
Şanlıurfa`da Rekor Başvuru
Sosyal güvencesi olmayanların yararlanması amacıyla 1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası için Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nurettin Nacar, Şanlıurfa genelinde 109 bin 400 kişinin tescili yapıldığını söyledi.
 
İpekyol Gazetesi: Ahlaksızlık İlköğretim Okullarında da Başladı
Kentteki bir ilköğretim okulunda öğrenim gören 6`ıncı sınıf öğrencisi 11 yaşındaki E.B isimli kız öğrenci, sınıf arkadaşı 12 yaşındaki K.V. isimli öğrencinin cinsel tacizine uğradığını iddia etti.
 
Polis Baskısından Başka İllere Kaçtılar
Urfa polisinin telefon dolandırıcılarına yönelik üst üste yaptığı operasyonlar bu tür dolandırıcılık yapan şahısların başka illere yönelmesine eden oldu.
 
Şanlıurfa.com: PKK`nın Ekmeğine Yağ Süren Skandal
Suriye`de şiddetini artıran iç karışıklık ve 450 PKK`lının bu ülke üzerinden Türkiye`ye terörist saldırı planları istihbarat raporlarına girerken, bölgedeki en kritik askeri birlik olan Şanlıurfa 3`üncü Hudut Alay Komutanlığı`nda lojistik skandalının yaşandığı ortaya çıktı. Hudut alayının envanterinde kayıtlı 32 termal kameranın 16`sının çalışmadığı, tekerlekli 31 aracın da arızalı olduğu belirlendi.
 
Yeniurfa Gazetesi: Ücretleri Maliye Bakanı Değil, Toplu Sözleşme Masası Belirler
Şanlıurfa Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun memur maaşları ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kamu çalışanlarının ücretlerini Maliye Bakanı değil, toplu sözleşme masası belirler" dedi.
 
İHH`dan Yetimlere Yemek
İHH İnsani Yardım Vakfı, Yetim Dayanışma Günleri münasebetiyle Eyyübiye Çamlık Düğün Salonunda yetimler için yemekli bir program düzenledi. Yemekten sonra aileler için hazırlanan hediyeler yetim ailelere takdim edildi.
(Ali Durmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir