• DOLAR 32.452
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2436.25
  • ...
"Daha başarılı bir eğitim için velilerin desteği şart"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2018 - 2019 eğitim öğretim yılı 2'inci döneminde daha başarılı bir eğitim sezonu dileklerinde bulunan Siirt Sancaklar Ortaokulu Aile Birliği Başkanı Sinan Efe, daha başarılı bir eğitim için velilerin sağlayacağı desteğin şart olduğunu söyledi.

Okul Aile Birliği olarak eğitimin daha kaliteli hale gelmesi ve eğitimde aile-okul arası ilişkileri daha verimli hale getirmek için çabaladıklarını belirten Efe, bu konuda ailelerden bekledikleri desteği bulamamaktan yakındı.

"Velilerimizin de desteği ile çocuklarımız daha başarılı olacaktır"

Çocukların eğitimde en az öğretmen kadar öğrenci velisinin de katkısının önemli olduğunu belirten Efe, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimizin daha başarılı olabilmeleri için öğretmenlerimiz ile beraber velilerin de bu sürece katılmaları lazım. Sadece öğretmenlerimizin okulda verecekleri eğitim çocuklarımızın başarılı olmaları için yeterli gelmemektedir. Bu sebeple velilerimizin, çocuklarının geleceği için eğitimlerine destek vermelerini bekliyoruz. Velilerimizin, 'çocuklarımız okulda yeterli eğitimi alıyor, bize gerek yok' düşünceleri yanlış bir bakış açısıdır. Muhakkak ki öğretmenlerimiz yeterli bilgi ve donanımı çocuklarımıza aktarmak için çaba sarf ediyorlardır, ancak bunun yanında, velilerimizin de desteği ile çocuklarımız daha başarılı olacaktır." dedi.

" Birçok kez dile getirmemize rağmen çözüm adına bir sonuç alamadık"

Ailelerden kaynaklı sorunların dışında okulun ve çevrenin de bazı fiziki şartlarından yana sıkıntıları olduğunu belirten Efe, bu sıkıntıların başında ise amaçladıkları hizmetleri yerine getirebilmek için yeterli desteği bulamamalarının geldiğini söyledi.

Efe, "Okulumuz çevresinde trafik sorunu yaşıyoruz bu sorunu birçok kez dile getirmemize rağmen çözüm adına bir sonuç alamadık. Okulun giriş ve çıkış saatlerinde okulun önünde maalesef bir trafik çilesi yaşanıyor. Bu anlamda valilik, emniyet ve trafikten sorunun çözümü için destek bekliyoruz. Hiç olmazsa öğrencilerin giriş ve çıkış saatlerinde bu soruna önem verilse çocuklarımız için faydalı olacağına inanıyorum," ifadelerini kullandı.

"Hafta içi ve hafta sonu kurslarımıza ağırlık veriyoruz"

Eğitim alanında farklı projeler üzerinde de çalıştıklarını ifade eden Efe, özellikle seviye tespit sınavlarına çok önem verdiklerini söyledi.

Efe, konuşmasına şöyle devam etti: "Hafta içi ve hafta sonu kurslarımıza ağırlık veriyoruz. Bu anlamda okul bünyesinde bulunan öğretmenlerimiz gerekli özveriyi gösteriyorlar. Bunun yanında, hayata geçirebildiğimiz projelerden çocukları sinemaya götürme etkinliği, spor turnuvaları, yemeklerde biraraya gelme gibi aktivitelerde bulunuyoruz. Bu söylediklerim projelerimizden bir kaçı." şeklinde konuştu.

"Çocuklarınızı önemseyin"

Son olarak, öğrenci velilerine 'Çocuklarınızı önemseyin' çağrısında bulunan Efe, sözlerini şöyle bitirdi:  

"Velilerimiz çocuklarını önemsedikleri takdirde bizde aile birliği olarak elimizden geleni yapacağımızdan hiç şüpheleri olmasın. Aile birliği olarak yaptığımız faaliyetler, çocukları ne kadar önemsediğimizin göstergesidir. Velilerden isteğimiz, bazı dönemlerde yaptığımız toplantılara, gezilere katılım sağlamalarıdır." dedi. ( Murat Orhan - İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir