• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Tayvan Taipei Belediyesi, Belediye Başkanı Wen-je KO öncülüğünde 35 kişiden oluşan bir heyet ile MÜSİAD Genel Merkezi`ne ziyaretti bulundu. MÜSİAD Yurtdışı Teşkilatlanma Komisyonu Tayvan Temsilciliği koordinasyonunda düzenlenen toplantıda, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Yurtdışı Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı İbrahim Uyar, MÜSİAD Tayvan Temsilcisi İsrafil Çimen, MÜSİAD Asya-Pasifik Direktörü Süleyman Çelebi ve Tayvan Türkiye Temsilcisi Yaser T.H. CHENG hazır bulundu.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARİ İLİŞKİLER GELİŞTİRİLMELİ

Ziyarette konuşan Abdurrahman Kaan, Kaan, “ MÜSİAD Tayvan temsilciliği ile iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin artırılması adına gayret gösteriyoruz. Bu minvalde, en yakın zamanda Tayvan`a iş insanlarından oluşan bir heyet ile birlikte ziyaret gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu ziyaret ile birlikte iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin bir adım öteye gideceğine inanıyoruz.” dedi.  Konuşmasında turizm konusuna da değinen Kaan, “  Türkiye`nin Tayvan turizm rehberine eklenmesi gerektiğini, bu hedef doğrultusunda MÜSİAD olarak gerekli girişimlerin başlatılacağını ifade etti.

KARŞILIKLI ZİYARETLER ARTIRILMALI

Taipei Belediye Başkanı Wen-je KO ise Türkiye`ye ilk ziyareti olduğunu ve İstanbul`u çok beğendiğini ifade etti. Karşılıklı heyet ziyaretlerinin artırılması gerektiğini sözlerine ekleyen Wen-je KO, en yakın zamanda MÜSİAD heyetini Taipei`de ağırlamak istediklerini dile getirdi. Ziyaret, karşılıklı hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.