• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Çin, duvarlarını yıkmayı sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin Başakanı Li Keqiang, dün başkent Beijing'deki Büyük Halk Toplantı Sarayı'nda Çin'de çalışan yabancı uzmanları kabul etti.

Li Keqiang, Çin'in geleneksel festivali Bahar Bayramı'nın yaklaşması vesilesiyle Çin hükümeti adına uzmanlara bayram dileğini iletti.

Li, 2017 yılında Çin ekonomisindeki büyümenin yüzde 6,9 olarak gerçekleştiğine ve Çin ekonomisinin dünya ekonomisine katkı oranının yüzde 30'u geçtiğine dikkat çekti.

2017 yılında ekonomik yapının iyileşmeye devam ettiğini ve artan tüketimin ülke ekonomisine yaklaşık yüzde 60'lık katkıda bulunduğunu dile getiren Li, 13 milyon 500 bin kişinin daha istihdam edildiğini kaydetti.

Li, yeni gelinen noktada yeni kalkınma anlayışında ısrar edileceğini, arz yanlı yapısal reformun derinleştirileceğini, modern bir ekonomik sistemin oluşturulacağını ifade etti.

Li, 2018 yılında Çin'in reform ve dışa açılma politikasını uygulamaya başlamasının 40. yıldönümü vesilesiyle, reformu kapsamlı şekilde ilerletmeye devam ederek, dışa tamamen açık yeni bir yapının oluşumunu hızlandıracağını söyledi.

Li ayrıca, yetenekli yabancı personeli çekmek amacıyla daha aktif bir politika uygulanarak, Çin'de çalışan ve yaşayan yabancı dostlara daha uygun bir ortam sağlanacağını ve daha kaliteli hizmet sunulacağını vurguladı.

Vize ve ikamet başvurularını kolaylaştırmayı amaçlayan uygulamaların da getirileceğine işaret eden Li, yabancı uzmanlardan Çin'in gelişmesine daha fazla öneri ve fikir getirmelerini beklediğini belirtti.

Görüşme sırasında yabancı uzmanlar, Çin'in ekonomik büyüme tarzının dönüşmesi ve kaliteli büyümesi, "Made in China 2025" stratejisi, yaratıcı personelin yetiştirilmesi ve eğitim reformu ile çevre koruma gibi konular hakkında fikir ve önerilerini paylaştılar.

Kaynak: CRI

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir