• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yerli WhatsApp: PTT Messenger!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında Zeytin Dalı Harekatı hakkında Korgeneral Metin Temel ile bir görüşme gerçekleştirdi. Başbakan Yıldırım, ‘ Bugün yaptığımız görüşme ile PTT Genel Müdürlüğü'müzün tamamen yerli ve milli imkanlar ile geliştirdiği haberleşme programının tanıtımını yapıyoruz ‘ ifadelerini kullandı.

Milli, Güvenli Anlık Mesajlaşma ve Haberleşme Çözümü olarak lanse edilen haberleşme uygulamasını, PTT Genel Müdürlüğü geliştirdi. Android ve iOS desteğinin yanı sıra Windows ve Mac işletim sistemli cihazlarda çalışabilen uygulama bu sayede kullanıcılara platformdan bağımsız bir yapı sunuyor.

PTTMESSENGER

PTT'nin internet sitesinden programın tanıtımını şu ifadelerle yaptı:

"PttMessenger, güvenliği dünyaca ispatlanmış metodoloji ve teknolojiler dikkate alınarak geliştirilmiştir. Farklı fonksiyonlar için farklı uygulamalar kullanmak yerine PttMessenger, kaynak kullanımı optimize edilmiş şekilde çok fonksiyonlu kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

PttMessenger, platform bağımsız çalışabilir yapısı ile etkin bir erişilebilirlik sağlamaktadır.

PttMessenger, tamamen millî mühendislik kabiliyetleriyle geliştirilmesi nedeni ile, güncellenmeye elverişli bir tasarıma sahiptir."

YERLİ WHATSAPP GİBİ DÜŞÜNÜLEBİLİR

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da, yeni geliştirilen haberleşme sistemi hakkında bilgi verdi. “Yerli haberleşme platformu yaptık. Yerli WhatsApp gibi düşünülebilir. Bu platform gözetleme-dinleme yapmamaktadır. Kamu kurumları bunu kullanacak. Sonra vatandaşların kullanımına da açılacak.” şeklinde konuşan Bozdağ, “Bunun ilk uygulamasını da Sayın Başbakanımız Zeytin Dalı Harekatı`nı yürüten 2. Ordu Komutanımızla konuşmuş, Zeytin Dalı Harekatı`na ilişkin bilgi almıştır. Önemli bir değişim, gelişme? dedi.

HENÜZ APP STORE'DA VEYA GOOGLE PLAY STORE'DA DEĞİL

Henüz App Store'da veya Google Play Store'da göremediğimiz uygulamanın internet sitesinde şu anda sadece APK dosyası kullanıcılar ile paylaşılıyor. Android versiyonunun PTT`nin web sitesinde, PTT Messenger için açılan sayfa üzerinden yüklenebildiği belirtiliyorsa da, belki de yoğun talep nedeniyle şimdilik ilgili siteye erişilemiyor. Fakat şu bir gerçek ki uluslararası emperyalist güçlerin bu tip haberleşme programlarını kullanarak bilgilerimizi toplamasına izin vermemek adına PttMessenger önemli bir gelişme. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir