• DOLAR 35.491
  • EURO 36.619
  • ALTIN 3066.3
  • ...
"Uyuşturucuyla mücadelede sadece güvenlik tedbirleri yetersiz kalıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu'nun başkanlığında "Uyuşturucuyla Mücadele"  toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya; İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Demir, Vali Yardımcısı Tolga Polat, kurum amirleri, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Toplantıda, uyuşturucuyla yapılacak mücadeledeki kararlılık ortaya konularak, uyuşturucuya bulaşmış kişilerin tedavisi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiği vurgulandı.

Gençleri tehdit ede uyuşturucuyla kararlı bir şekilde mücadele edeceklerini belirten Vali Ustaoğlu, "Okullarımızın güvenliğinin en azami ölçüye çıkartılması ve en önemlisi de günümüzde başımızın belası olan, gençlerimizi, yavrularımızı en fazla tehdit eden uyuşturucu ile alakalı olarak yaptığımız çalışmaların değerlendirilmesini yapacağız. Aynı zamanda bundan sonraki süreçte de yapacağımız çalışmalarla ilgili olarak, sizlerle belli hususları paylaşmak ve bunun yanında da sizlerin bu noktada bizimle paylaşacağınız hususlar varsa bu konuda sizleri de dinleyeceğiz. Günümüzde ülkemizin en önemli problemlerin başında nasıl ki terör örgütüne karşı mücadele geliyorsa bunun yanında da geleceğimizi en fazla tehdit eden, yavrularımızı en fazla tehdit eden, birçok aileyi maalesef çaresiz durumda bırakan ve aileleri çok ciddi şekilde perişan eden uyuşturucu olayıdır." dedi.

"Uyuşturucu ülkenin kanayan bir yarasıdır"

Ustaoğlu, uyuşturucu ülkenin kanayan bir yarası olduğunu, bununla elbirliğiyle mücadele edileceğini dile getirerek, şunları söyledi: "Biz yöneticilerin bu konuda nasıl ki kararlı bir şekilde terörle mücadele noktasında, ülkemizde elbirliğiyle adeta seferberlik anlayışıyla mücadele ediliyorsa aynı şekilde uyuşturucu ile mücadelede de ülkemizin geleceği açısından aynı kararlılıkla mücadele şart. Özellikle ülkemizin bu noktada maalesef kanayan bir yarasın uyuşturucu olayıdır. Özellikle bu bölgede hem sınıra yakın bir bölgede bizim ilimizin bulunması da tabii bizim için de ister istemez biraz daha da dezavantaj daha oluşturabiliyor. Bu anlamda evet belki idare olarak,  güvenlik olarak bir takım tedbirler almaya çalışıyoruz. Ama sadece idarenin veya güvenliği bu konudaki almış olduğu tedbirler, maalesef bu mücadelede baş etmemiz noktasında yeterince mesafe aldırmıyor. Burada toplumun her kesiminin, herkesin adeta bu kanayan yaranın, maalesef bu sıkıntının giderilmesi adına elini taşın altına koyması gerekiyor."

"Uyuşturucuyla mücadele aldığımız bir takım tedbirler var. Özellikle ailelere çok iş düşüyor"

Özellikle ailelere çok işlerin düştüğü hatırlatmasında bulunan Ustaoğlu, birtakım tedbirlerin alındığını, çocukların takıldığı ve edindiği çevresindeki insanların iyi bilinmesi ve buna karşı tedbir alınması gerektiğini ifade etti.

Ustaoğlu, "Özellikle ailelerimize çok çok iş düşüyor. Okul yöneticilerimize çok ciddi sorumluluklar düşüyor. Çünkü biz idare olarak, bu işle mücadelede azami düzeyde tedbirler alsak da iş dönüyor dolaşıyor gününün belli bir kısmını ya okulda geçiren bu çocuklarımızın veya işte ailesiyle birlikte geçiren bu çocuklarımızın takibi, idare ile veya kolluk gücümüzle de paylaşması da biraz da aileye düşüyor.  Burada herkese ciddi sorumluluklar var. Evet, işte bunlara yönelik bir takım tedbir, işte metruk binada bunların daha ziyade kullandıkları metruk binaların yıkılmasına yönelik yaptığımız bir takım çalışmalarımız var. Okullarımızda almış olduğumuz birtakım tedbirlerimiz var. Tüm bunların yanında, bizim istirhamımız bu çocuklara, potansiyel anlamda, tabi en önemli bu konuda tehdit bir yerde arkadaş çevresi oluyor.  Bulunduğu ortamlar oluyor. Çocuğun ilk başta işte 'Ya bir defa kullansam ne olur?' Tarzı belki ilk başta işte merakla başlayan bir süreç oluyor. Bir bakıyorsunuz maalesef önünü alınamadığı ve tedavisini çok ciddi sıkıntıya sokan sonuçlar doğuruyor. Beraberinde ailelerde dağınıklıktan huzursuzluğa kadar bir sürü maalesef olumsuz sonuçları hep birlikte yaşıyoruz." diye konuştu.

"Uyuşturucuyla mücadelede yasalar caydırıcı değil"

Son olarak aileler başta olmak üzere STK temsilcilerine, okul yöneticilerine, öğretmenlere, idarecilere ciddi sorumluluklar düştüğünün altını çizen Ustaoğlu,  bu ülkenin yetiştirdiği çok önemli şahsiyetlerle bilinen bu kadim kentin, böylesi bir isimle anılmaması gerektiğini vurguladı.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, okul çevrelerinde ve öğrenciler üzerinde uyuşturucuyla ilgili yaptıkları çalışmaları ve yapacakları projeleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Toplantıya katılan mahalle ve köy muhtarları da uyuşturucu kullanıcılarından sitem ederek, hem uyuşturucuyla mücadelede, hem onların tedavi noktasında daha kararlı olunması gerektiğini dile getirerek, yasaların caydırıcı olmadığını belirttiler. (İLKHA) 

















Bu haberler de ilginizi çekebilir