• DOLAR 32.48
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2439.697
  • ...
AYM`den Selahattin Demirtaş`ın başvurusuna ret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, Anayasa Mahkemesi Başkanlığının, PKK ile paralel hareket edip, 6-8 Ekim Kobani bahaneli olaylarda halkı tahrik etmekle suçlanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın başvurusuna ilişkin kararı yayımlandı.

Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Demirtaş, hakkında uygulanan yakalama, gözaltına alma ve tutuklama tedbirlerinin hukuki olmadığını ve soruşturma dosyasına erişimin kısıtlandığını iddia etti. Bu gerekçelerle Demirtaş, kişi hürriyeti ve güvenliği, ifade özgürlüğü ile seçilme ve siyasi faaliyette bulunma haklarının ihlal edildiğini ileri sürüp, 17 Kasım 2016'da AYM'ye başvuruda bulundu.

AYM'nin konuyla ilgili kararında, PKK'nin saldırıları, HDP'nin tahrikleri ve "son dönemde yoğunlaşan terör saldırılarına" ilişkin bazı bilgilere yer verildi.

Bu kapsamda AYM, Demirtaş'ın iddialarının "açıkça dayanaktan yoksun olması" ve "başvuru yollarının tüketilmiş olması" nedeniyle kabul edilemez olduğuna 21 Aralık 2017'de karar verdi.

Ayrıca, yargılama giderlerinin Demirtaş üzerinde bırakılmasına hükmedildi. (Hamza Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir