• DOLAR 32.477
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2443.77
  • ...
5 Köye Su Müjdesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Büyükşehir Belediyesi, kaynakların yetersiz kalması nedeniyle su sorunu yaşayan Bayındır, Bornova ve Kemalpaşa`nın köylerinde yeni kuyular açıyor.

Kaynakların yetersiz kalması nedeniyle kuraklık sıkıntısıyla karşı karşıya kalan çevre yerleşimlerdeki ilçe, mahalle ve köyler, Büyükşehir Belediyesi`nin yeni yatırımları ile bu sorunu aştı. Küresel ısınmadan kaynaklanan su sıkıntısının etkilerini azaltabilmek için 2005 yılından bu yana kentte ve çevre yerleşimlerde 200`ün üzerinde yeni kuyu açan İZSU Genel Müdürlüğü, sondaj çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak özellikle yaz aylarında artan su ihtiyacı ile birlikte sıkıntı yaşayan Bayındır`ın Söğütören Yakapınar ve Kızılcaova köyleri ile Bornova`nın Beşyol Köyü ve Kemalpaşa Yenmiş Köyü`nde birer kuyu açılması için çalışmalara başladı. Bayındır`ın Söğütören, Yakapınar, Kızılcaova köyleri ile Kemalpaşa Yenmiş Köyü`ndeki kuyu sondaj çalışmaları tamamlandı. Bornova Beşyol Köyü`ndeki kuyu sondaj çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

 

İZSU; pompa, enerji ve terfi hatlarının tamamlanmasıyla birlikte bu kuyuları yaz sonlarına doğru devreye almayı planlıyor. (İlyas Yıldız-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir