• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İdlib`de PKK saldırısı: Bir DSİ personeli hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TSK tarafından yapılan açıklamada, İdlib Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü faaliyetleri kapsamında, İdlib kuzeyinde intikal halinde olan konvoya, PKK'liler tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda bir sivil personelin hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, "İdlib Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü faaliyetleri kapsamında, İdlib kuzeyinde intikal halinde olan konvoya, bölücü terör örgütü mensubu silahlı teröristlerce bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu konvoyda görevli bir kahraman sivil görevli personelimiz şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ile bir sivil görevli personelimiz yaralanmıştır." denildi.

Twitter hesabından açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hayatını kaybeden personelin DSİ mensubu Yasin Tanboğa olduğunu belirtti.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İdlib kuzeyinde hareket halindeki konvoya yapılan terör saldırısındaki şehidin DSİ mensubu Yasin Tanboğa olduğunu açıkladı.

Eroğlu, "Bugün Zeytin Dalı Harekatı'na katılan DSİ mensuplarımızdan Yasin Tanboğa şehit olmuş, Mahmut Pakyürek ağır şekilde, Uzman Çavuş Ömer Güneş ise hafif yaralanmıştır. Şehidimize Allah'tan rahmet niyaz ediyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ailesi ve milletimizin başı sağolsun " açıklamasında bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir