• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
"İnsanı siyasetin merkezine alarak adaleti tesis etmek istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİKRET ÖZKAN / DİYARBAKIR

HÜDA PAR Malatya Teşkilatı 1. Olağan Kongresi, HÜDA PAR GİK Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu`nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Üye ve delegelerin katıldığı kongrede, il başkanlığına seçilen M. İlker Dönmezer, ümmetin birliği ve vahdeti için çaba sarf edeceklerini belirtti.

Parti binasında bulunan konferans salonunda gerçekleştirilen kongreye Tanrıkulu, ilçe başkanları, STK temsilcileri, partililer, delegeler, basın mensupları ve halk katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kongrede yoklama yapıldıktan sonra divan başkanlığı seçimi yapıldı. Divanın oluşmasının ardından mali rapor ve faaliyet raporu okundu.

"İNSANI SİYASETİMİZİN MERKEZİNE  ALDIK" 
Yapılan kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni eden Tanrıkulu, ‘Önce İnsan Öncelik Adalet` dediklerini ifade ederek, "Bunun sebebi kâinat ve içindekiler ve de insanlık ancak adalet ve insan merkezli olursa huzur ve saadet bulur, kurtuluşa erer. Eğer bunun zıddı olursa yeryüzü bir kaosla karşı karşıya kalacak, milyonlarca insanın hayatına mal olacaktır. Bundan dolayı önce insan diyoruz." şeklinde konuştu.

"SORUNLARIMIZA EMPERYALİST ÜLKELERİ MÜDAHİL ETMEYİN!"

"Müslümanlar arasında birlik ve beraberlik istiyorsak, kardeşlik ve huzur istiyorsak İslam`ın emirlerine sarılmamız lazım." diyen Tanrıkulu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunun için de İslam ülkelerinin kendilerini bir kez daha gözden geçirmeleri gerekiyor. İslam âleminde bugün yaşanmakta olan sorunlar bizim sorunlarımızdır ve kendi aramızda konuşarak halletmemiz gereken sorunlardır. Bu sorunları uluslararası güçlerin müdahil olduğu bir alan olmaktan çıkarmamız gerekir. HÜDA PAR olarak diyoruz ki; sorunlarımıza emperyalist ülkeleri müdahil etmeyin! Siz eğer bu sorunları ABD`nin çözmesini bekliyorsanız, Rusya`nın çözmesini bekliyorsanız daha çok beklersiniz. Emperyalist ülkelerin girdiği ülkelerde kan ve gözyaşından başka bir şey olmamıştır ve bu emperyalistler bunun devam etmesi için fitne ve fesat çıkarmaya devam edeceklerdir. Bundan dolayı ABD gibi ülkelerin müttefik olarak görülmesinden artık vazgeçilmesi gerekiyor. ABD`nin tek bir müttefiki var o da siyonist israildir ve ABD`nin kendi çıkarlarıdır. "  

"KARDEŞLİK HUKUKUNU PRATİZE ETMEMİZ LAZIM"

Tüm bu sorunların çözümünün ancak İslam`ın adalet prensibi ve kardeşliğin esas alınmasıyla olabileceğini belirten Tanrıkulu, "Bu görmezden gelindiği müddetçe kan ve gözyaşı akmaya devam edecektir.  Bundan dolayı İslam ümmetinin bireyleri ve farklı etnik ve mezhepler arasında birlik- beraberlik istiyorsak, kardeşlik istiyorsak; kardeşlik hukukunu pratize etmemiz lazım ve adalet ilkesini ana gaye haline getirmemiz gerekir. ” dedi.

"EHLİ VİCDAN SAHİBİ BUNU KABUL EDEMEZ"

FETÖ`nün kumpasları sonucu cezaevlerinde bulunan mağdurlara yeniden yargılanma yolunun açılması çağrısında bulunan Tanrıkulu, cezaevlerinde 15-20 yıldır tutulan mağdur mahkûmların ceza almalarını sağlayan hâkim ve savcıların da terör örgütü üyesi suçlamasıyla cezaevlerinde bulunduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.

Tanrıkulu, "Tüm bunlara rağmen hâlâ bu insanlara yeniden yargılanma yolu açılmıyor. Hükümet bunu ısrarla görmezden geliyor. Ehli vicdan sahibi bunu kabul edemez." dedi.  



 

Bu haberler de ilginizi çekebilir