• DOLAR 32.471
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.74
  • ...
Azez`in Marin köyünde kontrolü ÖSO sağlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TSK tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı 9'uncu gününe girdi. Yağmur ve sisin kalkmasıyla taarruza geçen TSK, Kilis sınırından PKK'ya ait mevzileri vuruyor. Suriye'nin Azez bölgesinde bulunan Burseya Dağı'ndaki Marin köyünün kontrolünü ele geçiren ÖSO unsurları, sıkı bir şekilde denetim yapıyorlar.

Zeytin Dalı Harekatı'nda TSK ve ÖSO ile PKK arasında Afrin'in  kuzeydoğusundaki stratejik bir öneme sahip olan Burseya Dağı'nda şiddetli çatışmalar başladı. Burseya Dağı'nın Kilis il merkezi ve ÖSO'nun kontrolündeki Azez'e bakan konumu sayesinde bu bölgelerde havan, top ve füze saldırılarıyla PKK'nin mevzileri hedef alınıyor.

PKK kontrolünden çıkan bölgeleri geri almak için zaman zaman roket saldırıları yaparken, TSK ve ÖSO ise PKK'den alınan bölgelerin hakimiyetini kaybetmemek için bölgeye yoğunlaştı. Azez bölgesinde de ÖSO askerleri sıkı bir şekilde denetim yaparken, Marin köyünden çatışma sesleri yükseliyor.

ÖSO tarafından güvenliğin sağlandığı Marin köyüne giren gazeteciler, buradaki kontrolleri ve yaşamı görüntüledi. ÖSO askerlerinin güvenliğini sağladığı otobüsle sınırdan geçen gazeteciler, Azez kentine bağlı Marin köyüne kadar ilerledi.

ÖSO askerleri tarafından güvenliğin sağlandığı köyde yaşam normal şekilde sürerken, ÖSO askerleri yol güzergahında oluşturduğu kontrol noktalarında araçları ve yaya geçen sivilleri durdurarak sıkı bir kontrol yapıyor. Araçların yanı sıra vatandaşların da üst aramasını yapan ÖSO askerleri, sürekli elleri tetikte bekliyor.

Çatışmaların yaşandığı Burseya Dağı'ndaki çatışma sesleri Marin köyünden de duyulurken, TSK'da Kilis ve Hatay sınırından PKK'ya ait mevzileri topçu bataryaları tarafından fırtına obüslerle vuruyor. Yoğun taarruz altına ve bombalanan bölgelerden yükselen dumanlar bölgeden de görülüyor.

Hayatın normale döndüğü Marin köyüde yaşayan Suriyeliler, hayatın gündüz normal olduğunu, gece ise çatışmaların arttığını belirtiyor.

Köy sakinlerinden Semih Muhammed, "Burada hayat artık güzel. Askerler kontrolü sağlayınca burada hayat güzel oldu. Biz Azez'de kendi köyümüzde kalmak istiyoruz. Zaten köyümüzden hiç çıkmadık ve çıkmakta istemiyoruz. Önce köyümüzde çatışmalar çok yoğundu. Fakat şu an sadece bazen çatışma oluyor. Allah'a hamdolsun çalışıyoruz, işimiz güzel. Burada yeni evler yapılıyor. Hayat normal akışında devam ediyor."dedi.

Mustafa Muhammed de köylerinde hayatın normale döndüğünü ve artık köylerinde PKK başta olmak üzere huzurlarını kaçıracak kimseyi istemediklerini belirtti. (İbrahim Koçyiğit-M. Sait Çelik-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir