• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 8 gün içerisinde 16 kaybımız var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kasımpaşa-Hasköy Tüneli Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada "Afrin operasyonunda son 8 gün içerisinde Özgür Suriye Ordusu ile birlikte 16 kaybımız var." ifadelerini kullandı.

Erdoğan harekât ile ilgili son bilgileri paylaştığı konuşmasında 8 gün içerisinde 394 PKK/PYD'linin öldürüldüğünü, yaralı ya da sağ yakalandığını söyledi.

"Özgür Suriye Ordusu ile birlikte 16 kaybımız var." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bunlar hem teröristin yanında durup, hem de 'aman ha bizimkilere bir şey olmasın' demek suretiyle hâlâ kendilerine göre istikamet çiziyorlar. Islanmak istemiyorsanız, yağmurun altında durmayacaksınız. Bununla ilgili bizim bir atasözümüz var; 'Zurnada peşrev olmaz, ne çıkarsa bahtına.' Evet, bu coğrafya öyle bir yerde ki herkes bahtına çıkana razı olmak zorundadır. Biz bin yıldır yaşadığımız coğrafyamızın ve kader ortaklığı yaptığımız kardeşlerimizin huyunu-suyunu çok iyi biliriz. Buralardaki geçmişi bir asrı ancak bulanlar da yavaş yavaş öğrenecekler. O güne kadar durmak yok, mücadeleye devam." dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin çok uzun bir dönem kendi iç meseleleriyle, iç çatışmalarıyla gerçekten çok zaman kaybettiğini ifade ederek, bu durumun hem demokrasi, hem de ekonomi alanında altın kıymetinde fırsatların kaçırılmasına yol açtığını söyledi. Ülkemizin son 15 yıldaki kazanımlarından birinin de, hangi sorunlarla uğraşırsa uğraşsın, demokrasi ve ekonomi konusundaki hedeflerinden asla vazgeçmiyor, uzaklaşmıyor oluşu olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir yandan Zeytin Dalı Operasyonu'nu yürütürken, diğer yandan pek çok uluslararası meseleyi göğüsleyip, aynı zamanda da Kasımpaşa-Hasköy Tüneli'nin açılışını yaptıklarını kaydetti.

Erdoğan, Türkiye'nin kendi güvenliği ve kardeşlerinin huzuru için üzerine düşenleri yaparken bunu müttefikleriyle birlikte hayata geçirmeyi tercih edeceğini kaydetti. Türkiye'nin hiçbir devlete, hiçbir uluslararası kuruma karşı özel bir husumeti olmadığının altını çizen Erdoğan, "Sınırlarımızın ötesinden topraklarımıza roketle, silahla, bombayla yüzlerce, binlerce taciz yapılırken, bu saldırılar yüzünden vatandaşlarımız camilerde, evlerinde, iş yerlerinde, sokaklarında hayatlarını kaybeder, yaralanıp huzursuz olurken bizim ne yapmamızı bekliyorlar acaba?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 10 gün içerisinde Almanya'da camilere yapılan saldırıların, kundaklamaların hiçbir şeyle izah edilmeyeceğini ifade etti. Hannover'den Türkiye'ye hareket edecek bir uçakla yolculara, "teröristlerin" saldırdığını, polisin de onları izlediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bunlar söylendiği zaman, uyarıldıkları zaman 'işte yaptık, yapıyoruz...' Neyi yapıyorsunuz ya, her şey ortada. Bizim kusura bakmasınlar, elimiz böğrümüzde oturup bekleyecek hâlimiz yok." şeklinde konuştu. (İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir