• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
israil`i Protestoya Bir Dava Daha!..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Terör devleti İsrail`in ambargosu altındaki Gazze halkına insani yardım götürmek için yola çıkan, Mavi Marmara gemisinin de yer aldığı filoya, 31 Mayıs 2010 tarihinde İsrail tarafından uluslararası sularda kanlı bir saldırı gerçekleşmişti.
 
İsrail tarafından vahşice gerçekleştirilen saldırıda, 9 Türkiye vatandaşı hayatını kaybederken, bir kişi de bitkisel hayata girdi. Terör devleti İsrail`in bu hukuk dışı ve kanlı saldırısını  protesto etmek için İsrail İstanbul Başkonsolosluğu`nun önünde eylem yapan duyarlı vatandaşlardan 9 kişi hakkında dava açıldığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Erbay, tarafından hazırlanan iddianamede, haklarında dava açılan 9 kişinin 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu 28. maddesi uyarınca iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi. Savcılık, Türk Ceza Kanunu (TCK) 53. maddesi uyarınca sanıklar için güvenlik tedbirleri uygulanması da istedi.

FÜZEYE DÂVÂ YOK, YUMURTAYA 5 YIL HAPİS TALEBİ

Mavi Marmara saldırısının üzerinden 2 sene geçmesine rağmen 9 kişinin ölümünden sorumlu olanlar hakkında hiçbir hukuki işlem yapılmazken, İstanbul`da İsrail`i protesto eden 9 kişi hakkında ise iddianame hazırlanıp, dava açılması dikkat çekti. Savcılık İddianamesinde, İstanbul`daki protestoların nedenini anlatılırken protestocuların; 31 Mayıs 2010 tarihinde Akdeniz`de Gazze`ye yardım götüren gemilere saldırarak 9 Türkiye vatandaşını öldüren İsrail`e tepki göstermek üzere konsolosluk binasının önünde toplandıkları belirtiliyor.

İsrail`in Gazze`ye füzelerle saldırarak katliamlar yapmasına dünya seyirci kalırken, İsrail`in yaptığı katliamı protesto etmek amacıyla protesto gösterisi yapan vatandaşların İsrail Konsolosluk binasına yumurta ve pet şişe fırlatmasına dava açılması garip karşılanıyor.

İsrail`i protesto eden 9 kişi 30 Mart Cuma günü hakim karşısına çıkıyor. İstanbul Çağlayan Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi`nde, saat: 09.30`da davanın 3. duruşması olacak.

Daha önce Kayseri ve Ankara`da İsraili protesto eden insan hakları aktivistleri hakkında açılan davalar ilk duruşmalarında beraatle sonuçlanırken, iki gün sonra İstanbul`da görülecek davadan nasıl bir karar çıkacağı merak ediliyor.

 

YENİAKİT

Bu haberler de ilginizi çekebilir