• DOLAR 32.536
  • EURO 34.95
  • ALTIN 2454.544
  • ...
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş roketle vurulan camide incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Suriye'nin Afrin kentinden PKK tarafından atılan roketlerden birinin isabet ettiği Kilis'teki tarihi camide hayatını kaybedenlerin ailelerini ziyaret ederek taziyelerini iletti ve camide incelemelerde bulundu.

Erbaş, ziyareti kapsamında Suriye'nin Afrin kentinden PKK tarafından atılan roketlerden birinin isabet ettiği Kilis'teki tarihi camilerden üç asırlık Çalık Camii'nde hayatını kaybeden Muzaffer Aydemir ve Suriyeli Tarık Tabbak'ın ailelerine taziye ziyaretinde bulunarak başsağlığı diledi.

Erbaş'a, Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan ile Kilis Müftüsü Mahmut Karatepe, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Eliaçık, Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman ile bazı kurum amirleri de eşlik etti.

İlk olarak Muzaffer Aydemir'in ailesine taziye ziyaretinde bulunan Erbaş, burada Aydemir'in ailesine ve yakınlarına taziyelerini iletti. Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman'ın taziye yerinde tilavet ettiği Kur'an-ı Kerim'in ardından Erbaş, dua etti.

Erbaş ve beraberindekiler daha sonra aynı saldırıda hayatını kaybeden Suriyeli Tarık Tabbak'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Burada Baba Abdo Tabbak'a taziyelerini ileten Erbaş, başsağlığı diledi.

Erbaş ve beraberindekiler son olarak roketle vurulan ve büyük bir hasar gören tarihi Çalık Camii'nde incelemelerde bulundu.

Yaptığı incelemenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Erbaş, "Tabi terörün hedefinde her şey var. Gördüğünüz gibi ne cami ne masum insanlar ve ne çocuk dinliyor." dedi.

Erbaş, "Her yönüyle milletimizin birlikte ,topyekün karşı çıkmasını ve vatanımızdan da milletimizin kurtuluşu için uzaklaştırmamız gereken örgütler olduğunun, burası en büyük göstergesidir. Burada iki masum insan şehit oldu. 10-11 civarında insanımız yaralandı, gazi oldu. Dolayısıyla ben şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

"Bütün dünyanın terör örgütlerine karşı mücadele etmesini istiyoruz" diyen Erbaş, "Çünkü terör ne ırk ne millet ne masum insanları gözetiyor. Bugün terörle mücadele eden ülkelere, bütün ülkelerin, devletlerin yardım etmesi lazım. Nerede bir terör faaliyeti varsa el birliğiyle de herkesin oraya destek olması lazım. Çünkü bugün bize, yarın bir başkasına olabilir. Dolayısıyla terör sadece bir milletin ve bir ülkenin değil, insanlığın düşmanıdır. Ama öyle görülüyor ki bizim vatanımız, ülkemiz şu an hedeftedir. Ama bizler de millet olarak terörle mücadele noktasında ve o terörün arkasında ki güçlerle mücadele noktasında her türlü gayreti göstereceğiz." şeklinde konuştu.

Erbaş, saldırı sonucu büyük bir hasar gören caminin Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olduğunu ve en kısa zamanda onarım çalışmalarına başlanacağını sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit, M. Sait Çelik-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir