• DOLAR 32.45
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2439.955
  • ...
Dünyanın en uzun adamı Mısır`a gitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2 metre 51 santimetrelik boyu, 27.5 santimetrelik elleri ve 36.5 santimetrelik ayaklarıyla Guinnes Rekorlar Kitabı'nın 2018 kataloğunda yer alan Mardinli Sultan Kösen, Mısır'ın Başkenti Kahire'de gerçekleşecek olan Turizm Fuarına katılmak üzere ülkeye gitti.

Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile Mısır Kültür Turizm Bakanı Yahya Raşid,  daveti üzerine Mısır'a davet giden Kösen, 26-29 Ocak tarihleri arasında Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenecek olan Uluslararası Turizm fuarına katılacak.

Mısır'daki fuara katılmak üzere Ankara'nın Mısır Büyükelçiliğini vize işlemleri nedeniyle ziyaret eden dev adam Sultan Kösen, elçilik çalışanlarının büyük ilgisiyle karşılandı.

Mardin'i ve Mardinlileri, dünyanın dört bir tarafından turizmci akınına uğrayan uluslararası bir fuarda temsil edecek olmanın gururunu yaşadığını kaydeden Sultan Kösen, bir Mardinli olarak dünyanın en çok merak uyandıran yaşayan insanı olarak, Mardin'in ve Türkiye'nin tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi. (M. Salih Keskin - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir